Horta de Sant Joan, un paradís a la Terra Alta

CAT | ES


Ecoturisme Terra Alta - Allotjaments rurals Cal Tomās i Ca la Leonor

Cal Tomās i Ca la Leonor

Etiquetes   allotjaments, enoturisme, turisme rural, natura, terra alta, terres ebre, casa rural, bot, ecoturisme, turisme responsable, via verda

Ecoturisme Terra Alta - Allotjaments rurals Cal Tomās i Ca la Leonor | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Cal Tomās 

Caseres, 13

43786 Bot (Terra Alta)

Tel. 687051588

Correu-e

Web

Facebook

Instagram

Cal Tomās

Cal Tomās, casa de turisme responsable, estā ubicada al bell mig del poble de Bot, a la Terra Alta, des d'on podreu gaudir de les totes les activitats que vulgueu per descobrir i gaudir d'aquest entorn privilegiat. Descobrir el Parc Natural dels Ports, fer passejades o rutes amb bicicleta per la Via Verda, banyar-vos als rius i olles, gaudir de la rica gastronomia de la zona, assaborir un bon vi DO Terra Alta o acostar-vos al Delta de l'Ebre.


La casa

La casa, datada de l'any 1853 i bombardejada durant la guerra civil, va obrir les portes a finals de l'any 2004, després d'un minuciķs treball de rehabilitaciķ que la va fer mereixedora del premi Qualitat Ebrenca a la millor casa construīda d'iniciativa privada de les Terres de l'Ebre.

Amb capacitat per a 10 persones, disposa de sala d'estar, biblioteca amb zona de descans per a la lectura, cuina equipada a disposiciķ dels hostes, sala de reunions i jardí interior. Les cinc habitacions reben els noms de paratges de terme municipal (Vilassos, Serrafites, Aucalans, Molandins i Mudefes), sķn āmplies i amb predomini d'espais blancs, llum natural, terra de parquet, bany propi i mobiliari d'antiquari. La fusteria de la casa és de fusta de "melis" (tea) provinent de la bigues de la teulada d'una capella de l'església de Gandesa datada de principis de segle XVIII.

Fent un tast de vi DO Terra Alta us informarem de com gaudir d'un mķn ple de natura, histōria, gastronomia i tradicions per descobrir, amb possibilitat de contractar visites guiades per a les diferents rutes que hem dissenyat.

Estan tan sols un minut a peu de la Via Verda de la Terra Alta.

Ecoturisme Terra Alta - Allotjaments rurals Cal Tomās i Ca la Leonor Ecoturisme Terra Alta - Allotjaments rurals Cal Tomās i Ca la Leonor Ecoturisme Terra Alta - Allotjaments rurals Cal Tomās i Ca la Leonor Ecoturisme Terra Alta - Allotjaments rurals Cal Tomās i Ca la Leonor Ecoturisme Terra Alta - Allotjaments rurals Cal Tomās i Ca la Leonor Ecoturisme Terra Alta - Allotjaments rurals Cal Tomās i Ca la Leonor Ecoturisme Terra Alta - Allotjaments rurals Cal Tomās i Ca la Leonor Ecoturisme Terra Alta - Allotjaments rurals Cal Tomās i Ca la Leonor Ecoturisme Terra Alta - Allotjaments rurals Cal Tomās i Ca la Leonor Ecoturisme Terra Alta - Allotjaments rurals Cal Tomās i Ca la Leonor
Ca la Leonor

Ferreries, 12

43786 Bot (Terra Alta)

Tel. 687051588 - 977428376

Correu-e

Web

Facebook

Instagram

Twitter

Ca la Leonor

Ca la Leonor estā situada al carrer Ferreries de Bot, la Terra Alta. Construīda al 1880 i rehabilitada al 2012 conservant part de l'entramat de bigues de fusta originals i les parets de pedra.

El carrer Ferreries agafa el nom del camí que portava a la ferreria del poble. Segons el cadastre l'any de construcciķ de la casa és 1880. Ca la Leonor es va anar condicionant a mesura que passaven els anys i l'estil de vida ho requeria. Amb tot, s'ha conservat part de l'entramat de bigues de fusta originals i les parets de pedra. Al 2012 es va rehabilitar completament respectant el seu carācter i la seua ānima, donant-li un aire més actual i prāctic.

Ca la Leonor disposa de 2 habitacions dobles, un bany complert, cuina totalment equipada, sala-menjador i cotxera per a bicicletes. Es lloga sencera.


Ecoturisme Terra Alta - Allotjaments rurals Cal Tomās i Ca la Leonor Ecoturisme Terra Alta - Allotjaments rurals Cal Tomās i Ca la Leonor Ecoturisme Terra Alta - Allotjaments rurals Cal Tomās i Ca la Leonor Ecoturisme Terra Alta - Allotjaments rurals Cal Tomās i Ca la Leonor Ecoturisme Terra Alta - Allotjaments rurals Cal Tomās i Ca la Leonor Ecoturisme Terra Alta - Allotjaments rurals Cal Tomās i Ca la Leonor Ecoturisme Terra Alta - Allotjaments rurals Cal Tomās i Ca la Leonor Ecoturisme Terra Alta - Allotjaments rurals Cal Tomās i Ca la Leonor Ecoturisme Terra Alta - Allotjaments rurals Cal Tomās i Ca la Leonor Ecoturisme Terra Alta - Allotjaments rurals Cal Tomās i Ca la LeonorBot

Bot és un dels dotze pobles que formen la comarca de la Terra Alta.Es troba situat a una altitud de 298 metres i els 34'70 km del seu terme municipal el situen com el segon més petit de la comarca.

Bot al nord, parteix amb els termes de Batea i Gandesa. La serralada que fa de mitjancera té 466 metres d'altitud en el seu punt més alt. Al sud, amb els de Prat de Comte i Orta. La petita cadena muntanyosa que fa de límit oscilˇla entre els 426 i 570 metres d'alįada. A l'est, amb el de Gandesa. aquest es el lloc on l'altitud es menor 344 metres de māxima. I finalment, a l'oest amb el de Caseres i Orta i ens dķna una aixecada que va dels 509 als 525 metres.

Hi ha constāncia de ser un lloc habitat ja des de els segles VIII i V a.C.. Dels Ibers, concretament de la tribu dels Ilercavons sķn les troballes arqueolōgiques, catalogades i publicades, que ho confirmen i que actualment es troben exposades a la biblioteca municipal.

Durant el temps que va des de l'any 1030 al 1100 va estar juntament amb tota la vall de l'Ebre en mans de la taifa de Saragossa, governada per l'čtnia dels Hud, d'on prové segons l'eminent Joan Coromines el nom del poble. Atčs que Bu vol dir pare de, o avantpassat de Bu-Hud seria etimolōgicament l'origen de l'actual nom.

Es troba testimoni escrit per primera vegada el 24 d'agost de 1153 en el document de donaciķ que el comte Ramon Berenguer IV fa a l'Ordre del Temple. En aquest document figura com a un lloc d'Orta, com a lloc figurarā en el nomenclātor fins als vols del 1.600.

Ecoturisme Terra Alta - Allotjaments rurals Cal Tomās i Ca la Leonor | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


El Riu Canaletes i la geografia de Bot

Podríem dir que el terme municipal de Bot estā gairebé encerclat per petites serralades. Aixō fa que, es vingui per on es vingui cap al poble, el camí sempre fa baixada.

Conseqüentment , la visiķ que té el visitant quan be de camí cap al poble és que ell i el seu terme es troben en una clotada. Una clotada que parteix en dues grans vessants el riu Canaletes. A banda i banda del riu, un garbuix de barrancs i barranquets hi aporten sense excepciķ les seves aigües, alhora que donen configuraciķ i identitat al nostre terme municipal.

Ecoturisme Terra Alta - Allotjaments rurals Cal Tomās i Ca la Leonor | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...

comparteix-ho