Venda online productes de la Terra

CAT | ES


Ecologistes en Acció exigeix a l'ACA el compliment "immediat" dels cabals mínims al Siurana

El Pla Hidrològic de l’Ebre estipula un cabal mínim de 54 l/s per al riu

Etiquetes   entorn, riu siurana, ribera ebre, medi ambient, terres ebre, priorat

Publicat el15/2/2023

Ecologistes en Acció exigeix a l’ACA el compliment "immediat" dels cabals mínims al Siurana | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... L'entitat ecologista exigeix el compliment immediat dels cabals mínims al Siurana


Ecologistes en Acció ha exigit a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) el compliment "immediat" i "estricte" del Pla Hidrològic de l'Ebre, on s'estipula que el riu Siurana ha de tenir un cabal de 54,75 litres per segon de mitjana. Així ho ha manifestat la plataforma a través d'un comunicat, en què també insta a totes les administracions implicades en la gestió del riu a fer efectiva la llei. L'entitat ecologista considera que amb l'aprovació del nou cabal "es fa un pas endavant en la protecció dels ecosistemes fluvials mediterranis i s'inicia la correcció d'un greuge hídric importantíssim en la conca del Siurana", coincidint en un moment, en què "qualsevol gota d'aigua i sediment compta per a la conservació del delta de l'Ebre".

En el document, l'entitat ha posat de manifest que el riu Siurana hauria de tenir des d'aquest dimarts un "cabal ecològic", el qual no s'ha "garantit durant anys pel transvasament al pantà de Riudecanyes". L'entitat ho argumenta assegurant que el passat 10 de febrer es va publicar al BOE la revisió del Pla Hidrològic de l'Ebre i avui passaria a ser efectiu.


Per: ACN

Foto: Ecologistes en Acció