XXIV Festa de l’Oli de la Fatarella. 8 i 9 de desembre de 2023

CAT | ES


Una dotzena de tractorades reclamaran dilluns 21 de desembre mesures urgents per a la pagesia

A les Terres de l’Ebre n’hi ha dos, una a la zona del Delta i l’altra a l’interior

Etiquetes   de la terra, territori, pagesia, terres ebre

Publicat el21/12/2020

Una dotzena de tractorades reclamaran dilluns 21 de desembre mesures urgents per a la pagesia | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Unió de Pagesos ha convocat per avui dilluns 21 de desembre al matí una dotzena de mobilitzacions amb tractors i vehicles arreu del territori per reclamar mesures urgents per a l'agricultura, la ramaderia i la silvicultura, i a favor del territori i de l'espai agrari amb el lema Ara, més necessaris. Ara, més pagesia. A les Terres de l'Ebre n'hi ha dos, una a la zona del Delta i l'altra a l'interior.

El sindicat reclama més de 30 mesures al Govern de l'Estat i al de la Generalitat, entre les quals un bon ús dels nous ajuts de la Política Agrària Comuna i dels fons de recuperació econòmica per als sectors més afectats per les dificultats de distribució i per la caiguda de preus en origen, així com per les adversitats climàtiques. Al mateix temps, la ramaderia demana actuacions pendents que la ordenin a Catalunya. En la defensa de l'espai agrari, el sindicat denuncia que el Govern tolera la depredació de les zones agrícoles amb el model d'implantació massiva de les energies renovables. Unió de Pagesos també lluita per la supervivència del Delta de l'Ebre davant l'estratègia del Ministeri de Transició Ecològica que implica deixar-lo retrocedir.


Per: Redacció

Foto: Cedida