Buda & Bike 2024, l’illa de Buda a cop de pedal. 13 i 14 de juliol, el 3, 4, 17, 18 i 31 d’agost i l’1 de setembre

CAT | ES


Dos tallers del programa europeu Bridges promou el treball en equip i la cohesió de grup a través de l'esport

La ciutat de Tortosa i la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC) són la representació catalana d’aquesta iniciativa que promou la cohesió social

Etiquetes   activitats outdoor, rem, marxa nordica, tortosa, esports, baix ebre

Publicat el13/1/2021

Dos tallers del programa europeu Bridges promou el treball en equip i la cohesió de grup a través de l’esport | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Al llarg del passat 2020, el programa europeu BRIDGES va treballar per promocionar les comunitats inclusives a Europa i afavorir la integració dels diferents grups locals potenciant-ne la solidaritat. Tortosa i la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC) van ser la representació catalana d'aquesta iniciativa europea que, mitjançant la realització de diferents tallers, va treballar la cohesió i la convivència intercultural a través de tres eixos: l'esport, la cultura i el voluntariat. La pandèmia mundial sobrevinguda pel covid-19 i el consegüent confinament de la població van interrompre les activitats del programa mentre que d'altres es van haver d'adaptar als requeriments sanitaris del moment. 

Amb la reformulació del calendari, el 2020 va acabar amb la realització d’un taller de rem i un de marxa nòrdica, el qual va comptar amb la participació de 21 joves i que es va dur a terme el matí del 23 de desembre amb totes les mesures de seguretat i higiene pertinents. L'activitat va permetre als joves participants que es poguessin conèixer millor així com donar importància al treball en equip i a la cohesió de grup.

Emmarcat en l'eix esportiu i celebrat en una única sessió, la primera part del taller va consistir en la pràctica del rem. Els participants van baixar remant Ebre avall a bord de les muletes, embarcacions típiques de les Terres de l'Ebre, en un recorregut que els va dur des de Tortosa fins a la base del centre de tecnificació del Club de Rem Tortosa.

La segona part de la jornada esportiva va consistir en un taller de marxa nòrdica en el qual els participants van adquirir els coneixements bàsics per aprendre a utilitzar els bastons adequadament i aconseguir exercitar les parts superior i inferior del cos també de manera correcta estabilitzant el centre de gravetat i recuperant la postura natural del cos mentre desenvolupaven l'activitat. La marxa es va realitzar en sentit invers a la baixada amb muletes, des del centre de tecnificació del Club de Rem fins tornar a Tortosa.

A més de l’experiència dels dos tallers, els participants es van emportar la vivència realitzada en el marc natural que ens ofereix el riu Ebre. Durant la baixada en rem, van poder admirar la façana fluvial de Tortosa, el bosc de ribera amb les aus que hi habiten i altra fauna més diversa, com ara els bous braus de l'illa de Vinallop, també coneguda com l'illa dels bous”, apunta Òscar Pla, un dels responsables de les activitats del projecte BRIDGES a Tortosa.


Per: Redacció

Foto: Cedida

comparteix-ho