Temporada de teatre Benicarló 2023

CAT | ES


El DOGC oficialitza el canvi de nom de la Ràpita

El govern municipal va acabar aprovant el topònim històric després d’una consulta popular

Etiquetes   entorn, municipis, la rapita, montsia, delta ebre, terres ebre

Publicat el10/2/2022

El DOGC oficialitza el canvi de nom de la Ràpita | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


El Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) ha oficialitzat aquest dijous el canvi de nom de Sant Carles de la Ràpita, que es passa a denominar la Ràpita. El 26 de novembre passat el ple municipal va aprovar per majoria absoluta l’expedient per fer oficial el topònim. Ho va fer d’acord amb un informe de l’Institut d’Estudis Catalans de juny de 2020 i després del resultat favorable d’una consulta popular que, malgrat això, no va aconseguir al 20% de participació que el govern municipal es va fixar com a vinculant. Amb tot, el canvi ha seguit endavant i s’ha acabat fent efectiva la recuperació del considerat nom històric del municipi "que no s’ha deixat d’utilitzar" per part dels seus habitants, segons reconeix el DOGC.

L’aprovació del canvi ha esdevingut definitiva després que no s’hagin presentat al·legacions a la proposta sotmesa a informació pública al mateix DOGC i al Butlletí Oficial de la Província de Tarragona, així com exposat al taulell d’anuncis municipal durant 30 dies. Amb la publicació, el Govern incorpora aquesta modificació al Registre del sector públic local de Catalunya del Departament de la Presidència i posa en coneixement de l’Administració de l’Estat aquest canvi de nom als efectes del que preveu l’article 32.2 del Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya.

"La Generalitat ha oficialitzat el topònim que la ciutadania del municipi va decidir de manera majoritària i clara en la consulta ciutadana, i que la majoria àmplia del plenari de l’Ajuntament va certificar fa realitat la voluntat majoritària dels rapitencs i rapitenques de què el nostre municipi es digui del nom que socialment utilitzem: la Ràpita", ha celebrat l’alcalde, Josep Caparrós.


Per: ACN

Foto: Cedida