Eports Ample de Banda i Internet

CAT | ES


La DO Terra Alta preveu una collita de 43 milions de quilos de raïm en una campanya «excel·lent»

L’entitat augmenta el nombre d’estacions agroclimàtiques per recomanar als viticultors la quantitat de reg a cada vinya

Etiquetes   de la terra, raïm, vinya, terra alta, do terra alta, vi

Publicat el1/9/2022

La DO Terra Alta preveu una collita de 43 milions de quilos de raïm en una campanya «excel·lent» | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Raïm d'una de les vinyes de la DO Terra Alta


La Denominació d'Origen Terra Alta preveu collir 43 milions de quilos de raïm en la campanya d'aquest any, la qual se situa lleugerament per sobre de la producció mitjana de l'entitat en els darrers anys. Els viticultors han veremat ja 6 milions de quilos. La DO augura una campanya "excel·lent" pel que fa a qualitat, amb una maduració del raïm molt equilibrada. Les abundants pluges dels mesos d'abril i maig i les caigudes durant les setmanes prèvies a l'inici de la collita, han servit, destaquen, perquè les plantes tinguessin prou reserves hídriques per suportar els forts cops de calor que han fet madurar el raïm més ràpidament. Enguany, l'entitat ha incrementat el nombre d'estacions agroclimàtiques, passant de les tres existents a vuit.

En funció dels resultats que mostren aquestes estacions, els serveis tècnics del Consell Regulador poden recomanar als viticultors la quantitat de reg que s'ha d'aplicar a cada vinya. En paral·lel, un any més, des de la DO Terra Alta s'han fet controls de producció a la vinya, tant qualitatius com quantitatius, per assegurar el compliment dels potencials màxims admesos per la DO. L'objectiu és certificar que tot el vi que es qualifica prové de les seves vinyes, vetllant així per la traçabilitat i el valor afegit dels vins.


Per: ACN

Foto: Cedida DO Terra Alta

comparteix-ho