Món Natura Delta de l´Ebre. Gaudeix de la màgia del Delta de l´Ebre

CAT | ES


Divuit cims de Catalunya s'ompliran d'excursionistes per reclamar la llibertat dels presos polítics

L’acte, al qual s’han inscrit prop d’11.000 persones, tindrà lloc el dissabte 13 d’octubre

Etiquetes   esports, excursionisme, catalunya

Publicat el9/10/2018

Divuit cims de Catalunya s’ompliran d’excursionistes per reclamar la llibertat dels presos polítics | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Amb pràcticament 11.000 inscrits a la iniciativa i amb les inscripcions tancades des de fa una setmana. Amb aquests condicionants s'ha presentat en societat el projecte Cims X la Llibertat, un projecte que omplirà 18 cims del país per a reclamar la llibertat dels presos polítics, exiliats i represaliats.

Aquesta activitat es fa en benefici de l'Associació Catalana pels Drets Civils i els cims han estat escollits pels presos i exiliats. A més, la iniciativa, que està tenint un gran ressò internacional, compta amb 9 Cims Agermanats. Aquelles persones que no puguin o no vulguin caminar també poden participar-hi amb l'ascensió simbòlica al cim0. El cost de la inscripció és de 10 euros per persona, i inclou una samarreta amb un dorsal i una assegurança.

Cims per la Llibertat compta amb la col·laboració de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya i de tots els centres excursionistes del territori. Un total de 41 centres excursionistes apadrinen els cims, això vol dir que un centre, o més d'un, es fa càrrec d'organitzar l'ascensió a cadascun dels cims.

Totes les ascensions començaran entre les 6 i les 9 del matí, en funció de la dificultat de cadascuna, amb l'objectiu d'arribar al cim entre les 12 i les 13 hores. Dalt dels cims es llegirà un manifest i en cadascun dels cims intervindrà un familiar dels represaliats.

Tota la informació general sobre Cims per la Libertat i l'específica de cada CIM es pot consultar en el web cimsxlallibertat.

CIMS a Catalunya: Comabona, Gallina Pelada, Montsec – Tossal de les Torretes, Tossal dels Tres Reis, Matagalls, Montgrí, La Mola, Puigsacalm, Canigó, Sant Jeroni, Roca Corbatera, Pica d'Estats, Mont Caro, Les Agudes, Montsent de Pallars, Carlit, Puigmal i Pedraforca.

CIMS Agermanats: Brockhen (Alemania), Tombeau du Géant (Bélgica), Salla Fort (Catalunya del Nord), Bola del Mundo (Sierra de Guadarrama – Madrid), Randa i Galatzó (Mallorca), Mont Royal (Quebec), Monte Cinto (Córcega), Arthur Seat (Edimburgo), My. Tamalpais (California – USA).


Font FEEC

comparteix-ho