suma’t al canal whatsapp d’EbreActiu

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#1/24/2022#) AND (caducitat>=#1/24/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Divendres salpa la X edició de la Regata del Delta, des de Port Ginesta fins a la Ràpita

Vint-i-cinc embarcacions de vela, amb uns 130 tripulants, cobriran el recorregut d’aquesta regata costanera i nocturna

Etiquetes   esportes, regates, la rapita, delta ebre

Publicat el17/4/2018

Divendres salpa la X edició de la Regata del Delta, des de Port Ginesta fins a la Ràpita | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... La presentació de la regata s’ha fet aquest matí al port de Sant Carles Marina


Vint-i-cinc embarcacions de vela amb un total d'uns 130 tripulants prendran part a partir de divendres en la Regata del Delta, que uneix Port Ginesta, a Sitges, i Sant Carles de la Ràpita. Són 87 milles nàutiques les que hauran de cobrir els participants d'aquesta regata, que enguany compleix la desena edició, per bé que hi ha una versió curta, la Mini Delta, amb sortida dissabte des de l'Ampolla amb el mateix destí, el port de Sant Carles Marina.

Avui s'ha fet la presentació d'aquesta regata costanera i nocturna, que situa a la Ràpita en el calendari de regates nàutiques, la qual cosa reforça el seu objectiu de consolidar-se com a destí nàutic, tal com ha destacat l'alcalde de la població, Josep Caparrós: “L'impacte que volem aconseguir és consolidar-nos com a port de referència al sud de Catalunya entre el sector nàutic, conscients que això ens reforça també com a destí turístic, per tant agraïm l'esforç dels organitzadors en consolidar aquesta prova, que ja arriba a la desena edició, dins el calendari de la Federació Catalana de Vela”, ha apuntat.

En la seva versió nord, la Regata salparà el divendres dia 20 d’abril a les 19h. del CM Port Ginesta. La Mini Delta deixarà anar amarres el dissabte 21 d’abril a les 08.00 h del matí des del Club Nàutic L’Ampolla. Les previsions apunten que, si la climatologia és favorable, les embarcacions més ràpides triguen menys de 12 hores en cobrir el recorregut. Per fer-ho, hauran de sortejar les dificultats que presenta la regata. “Estem parlant d'una regata tradicional que ja consta al calendari dels millors navegants de la zona catalana, amb bastant nivell, i de patrons de molta experiència perquè no és una prova fàcil, és costanera però nocturna, amb totes les dificultats que això comporta, que se sumen a les complicacions per superar el delta de l'Ebre, on hi ha bancs de sorra i on enguany caldrà prestar especial atenció per l'elevat cabal d'aigua i materials que arrossega el riu Ebre cap a la desembocadura”, ha explicat el director de la regata, Enric Curt.

Un cop arribin a Sant Carles Marina, tots els vaixells que hagin cobert el trajecte disposaran d'amarrament gratuït, fins al diumenge dia 6 de maig i gaudiran de condicions especials fins a final de juny de 2018 per poder gaudir dels molts atractius que ofereix a Ràpita i el Delta de l’Ebre.

L’acte de lliurament de trofeus i el sopar mariner per a totes les tripulacions tindrà lloc el dissabte 21 d’abril a les 20.00h. a la Ràpita.

Podeu trobar més informació en aquest enllaç