Lo Sirgador, llagut turístic. Activitats al riu Ebre i a la Via Verda

CAT | ES


Dirk Fumadó i Paula Espinach guanyen la 9a cursa per muntanya d'Ulldecona

315 participants entre la cursa i la marxa, van acudir a Ulldecona a la 9a cursa per muntanya, que van guanyar Dirk Fumadó, en homes, i Paula Espinach, en dones, dos habituals de les curses però que no solen pujar al capdamunt del podi. Després d’aquesta cursa, Marta Paulino ja és matemàticament la guanyadora del Circuit, mentre que en categoria masculina caldrà veure com queden les dues curses que queden per acabar la temporada.

Etiquetes   curses muntanya, circuitebre, ulldecona, montsia, terres ebre

Publicat el24/10/2016

Ulldecona va acollir el passat diumenge 23 d'octubre la seva 9a cursa per muntanya, organitzada per Sud Actiu, la secció competitiva del Centre Excursionista d'Ulldecona, la 19a prova del 9è Circuit de curses per muntanya de les Terres de l'Ebre, i la corresponent marxa. La pluja dels dies anteriors no va deslluir un matí de muntanya, sinó tot el contrari ja que l'aigua caiguda va deixar el terreny compactat i lleugerament humit. La boira i els núvols baixos de primera hora van contribuir a mantenir la humitat deixant un matí una mica fresc fins que a darrera hora de la jornada va sortir el sol.

Els 315 participants, 132 a les curses cadet, júnior i absoluta; i 183 a la marxa, es van concentrar al pavelló municipal des d'on es van donar les corresponents sortides, mentre que la línia d'arribada estava ubicada al centre de la població, a la plaça de l'Esglèsia.

La cursa i la marxa compartien recorregut fins al Km 7, al Tossal Gros, per llocs destacats de la història d'Ulldecona. A les 9 en punt es donava la sortida a les curses absoluta i júnior, amb 22,4 Km i 835 metres de desnivell positiu, i mitja hora més tard començava la cursa cadet i la marxa, de 13,40 Km i 368 metres de desnivell positiu.

Inicialment es va fer un tram curt d'asfalt fins a sortir d'Ulldecona per a seguir per un sender que s'enfilava directament al Castell; en aquest tram degut a la proximitat de la línia de sortida, es va formar una mica de tap però que es va dissoldre només passar per dins del pati del Castell medieval; tot seguit un tram ràpid entre pins portà els corredors a la zona de les pedreres per emprendre una de les pujades fortes de l'itinerari, pel barranc d'Asclaburros, fins al cap damunt del Tossal Gros.

Dirk Fumadó i Paula Espinach guanyen la 9a cursa per muntanya d’Ulldecona | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...Participants de la 9a cursa per muntanya d'Ulldecona camí del Tossal Gros.


En aquest punt els marxadors i els participants a la cursa cadet emprenien el camí de tornada fins a Ulldecona, mentre que els que feien la cursa absoluta i la júnior havien de fer una baixada tècnica per una pista amb força pedra solta. Just en acabar aquesta baixada se seguia per un sender pedregós, característic de la serra de Godall, per a baixar fort fins a la finca de l'Arion passant per les imponents i monumentals oliveres mil·lenàries, entre les que hi ha La Farga datada amb més de 1.700 anys i que és considerada la més antiga del món, sense dubte un dels altres dels llocs per a conèixer el passat dels falduts. Tot seguit tocava pujar fins al coll de les Bruixes creuant la carretera per a baixar ràpid fins al mas de Pa Torrat i pujar fort fins a les antenes de Cap d'Àsens, des d'on se seguia per un sender molt ràpid amb lleugera baixada. Un desviament a la dreta portava per un sender de baixada i força tècnic fins a l'ermita de la Pietat des d'on els corredors es traslladaven a l'època prehistòrica passant a tocar de les pintures rupestres dels abrics de l'ermita, un lloc que només s'obre per a deixar passar la cursa i per a fer visites guiades. Tot seguit tocava pujar fort fins al Tossal Redó i una suau baixada, al principi, i una de més pronunciada després portava altre cop a creuar la carretera de Godall a Ulldecona. En aquest punt només calia superar la darrera pujada forta, però curta, de la ruta. Des d'aquest punt, passant per una pedrera on tornaven a coincidir corredors i marxadors, només quedaven 3 Km de suau i ràpida baixada fins a la línia d'arribada situada a la plaça de l'Esglèsia.

En el desenvolupament de al cursa va haver un frec a frec entre Dirk Fumadó (Trail CER La Sénia) i Lluisma Mas (Patxanguerus d'Alforja) que van anar intercanviant la primera i segona posició, fins que el senienc va avançar-se creuant la línia d'arribada amb un avantatge d'1 minut i 41 segons amb un temps final de 2:01:23, el segon classificat, Mas, va acabar amb 2:03:04, mentre que el tercer va ser Víctor Mestre (Atletisme Terres de l'Ebre) amb 2:03:17.

Dirk Fumadó i Paula Espinach guanyen la 9a cursa per muntanya d’Ulldecona | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...Lluisma Mas i Dirk Fumadó, van anar junts gairebé tota la cursa. Finalment Fumadó va guanyar la cursa d'Ulldecona.


En dones la cosa va estar entre 3 corredores, la primera meitat de la cursa la va liderar, amb pocs segons, la Marta Paulino (Club BTT Montbike Amposta) que tornava a la competició després de gairebé 2 mesos d'aturada, però a manca d'un 5 Km per a l'arribada la Paula Espinach (Centre Excursionista de Xerta) va passar a la primera posició i no la va deixar fins a creuar l'arc d'arribada. L'altra corredora d'aquest trio capdavanter va ser Eva Cristina Llobat (Club BTT Montbike Amposta) que va anar ocupant la segona i tercera posició i que finalment ser la segona classificada. El crono final va quedar amb 2:36:18 per a Espinach, 2:41:19 per a Llobat i 2:44:50 per a Paulino.

Dirk Fumadó i Paula Espinach guanyen la 9a cursa per muntanya d’Ulldecona | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...Paula Espinach, guanyadora de la 9a cursa per muntanya d'Ulldecona


A manca de només dos proves per a finalitzar el Circuit de curses per muntanya de les Terres de l'Ebre 2016, la cursa «Camí de Sirga» de Móra d'Ebre i la «Cursa de les Roques» d'Horta de Sant Joan, ja comencen a definir-se algunes posicions finals. La més destacada és la primera posició en absolut femení, que matemàticament ja és per a Marta Paulino. En homes els 149 punts d'avantatge de Basiyd respecte a Mas, no són suficients per a tenir la victòria final, caldrà esperar a les classificacions de Móra per a veure com pot acabar el frec a frec entre tots dos corredors. Les altres categories tenen definides les primeres posicions però ja en parlarem amb més detall i seguretat després de la cursa de Móra d'Ebre que es disputarà el proper 6 de novembre.

Podis de la 9a Cursa per muntanya d'Ulldecona:

Podi absolut masculí:

posició nom temps club/equip
1 Dirk Fumadó 2:01:23 Trail CER La Sénia
2 Lluisma Mas 2:03:04 Patxanguerus d'Alforja
3 Víctor Mestre 2:03:17 Atletisme Terres de l'Ebre


Podi absolut femení:

posició nom temps club/equip
1 Paula Espinach 2:36:18 C. Excursionista Xerta
2 Eva C. Llobat 2:41:19 BTT Montbike Amposta
3 Marta Paulino 2:44:50 BTT Montbike Amposta


Podi sènior masculí:

posició nom temps club/equip
1 Mustapha Basiyd 2:05:14 UEC Tortosa
2 Juan Garcia 2:06:47 C. Excursionista La Foradada
3 José M. Garcia 2:07:16 C. Excursionista La Foradada


Podi sènior femení:

posició nom temps club/equip
1 Cèlia Callarisa 2:48:40 CEU - SudActiu
2 Charlotte Claverie 2:48:40 C. Excursionista La Foradada
3 Diana Garcia 2:54:52 UEC Tortosa


Podi veretà masculí:

posició nom temps club/equip
1 Víctor H. Vicente 2:08:30 cocons.cat
2 Pascual López 2:17:20 Atletisme Terres de l'Ebre
3 Francisco León 2:22:13 CEU - SudActiu


Podi veterà femení:

posició nom temps club/equip
1 Ana Belén Balagué 2:52:50 UEC Tortosa
2 Dolors Campos 3:05:50 CEU - SudActiu
3 Lupe Gas 3:06:33 UEC Tortosa


Podi màster masculí:

posició nom temps club/equip
1 Sebastian Quixal 2:19:23  
2 Octavio Redón 2:24:23 Orpesa Corre
3 Narcís Franch 2:37:11 AE Trail Runing Cabra Feixet


Podi màster femení:

posició nom temps club/equip
1 Trish Mellor 3:22:20 AE Trail Runing Cabra Feixet
2 Leonor Antó 3:47:55 UEC Tortosa
3 M. Pilar Julián 4:01:09 Serra d'Irta - Penyíscola


Podi sub23 masculí:

posició nom temps club/equip
1 Nil Sabaté 2:13:21 CEU - SudActiu
2 Marc Curto 2:17:55 UEC Tortosa / UE Campredó
3 Àngel Gil 2:23:04  


Podi sub23 femení:

posició nom temps club/equip
1 Paula López 2:46:40 C. Excursionista La Foradada


Podi júnior masculí:

posició nom temps club/equip
1 Cristian Gisbert 2:29:03 UEC Tortosa
2 Cristòfol Daudén 2:35:42 Running Trail Campredó
3 Salvador Bertomeu 2:37:09 AE Cara Nord


Podi cadet masculí:

posició nom temps club/equip
1 Marc Lleixà 1:11:46 Trail CER La Sénia
2 Èric Lletí 1:13:27 BTT Montbike Amposta
3 Ramon Beltran 1:13:52 AE Alcanar


Podi cadet femení:

posició nom temps club/equip
1 Anna Ferré 1:38:25 Unió Atlètica Montsià


Enlaços relacionats:


Notícies relacionades:

Entrevista: Recorrent la història amb la Cursa d'Ulldecona

comparteix-ho