Buda & Bike 2024, l’illa de Buda a cop de pedal. 13 i 14 de juliol, el 3, 4, 17, 18 i 31 d’agost i l’1 de setembre

CAT | ES


La directora general de Turisme visita el Museu del Ferrocarril de Móra la Nova

Se li ha presentat el projecte del ’Caspolino’, un tren turístic a vapor, que vol crear una ruta per 21 municipis de la demarcació, per convertir-lo en un atractiu turístic tractor des de la costa cap a l’interior

Etiquetes   turisme, turisme cultural, museu del ferrocarril mora la nova, mora la nova, ribera ebre, terres ebre

Publicat el26/1/2022

La directora general de Turisme visita el Museu del Ferrocarril de Móra la Nova  | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... La directora general de Turisme ha pogut visitar la locomotora Cuco


La directora general de Turisme, Marta Domènech, juntament amb l’alcalde de Móra la Nova, Francesc Xavier Moliné, i el director territorial d’Empresa i Treball, Adam Tomàs, ha visitat el Museu del Ferrocarril de Móra la Nova (Ribera d’Ebre) per conèixer de primera mà els projectes de desenvolupament d’aquest espai de recuperació d’arqueologia industrial.

Els membres de la Fundació per a la Preservació del Patrimoni Ferroviari i Industrial han presentat el projecte del ’Caspolino’, un tren turístic a vapor, que vol crear una ruta per 21 municipis de la demarcació, per convertir-lo en un atractiu turístic tractor des de la costa cap a l’interior.

En aquest sentit, el projecte preveu captar turistes a les zones de la Costa Daurada i tenir una experiència única en un tren de vapor, fent un recorregut pels atractius turístics de les comarques tarragonines de l’interior.

Actualment, el projecte està desenvolupat al 70% i faltaria la rehabilitació de la màquina de vapor que permetria dur a terme els viatges. L’objectiu, en funció del finançament, seria convertir-lo en una realitat el 2023.

Móra la Nova acull una de les instal·lacions ferroviàries de més envergadura de Catalunya. Al voltant del ferrocarril, entre el 1890 i els anys 70 del s. XX, va existir al municipi tota una indústria auxiliar associada al dipòsit de locomotores que va arribar a tenir assignades gairebé un centenar d’unitats en el moment més àlgid. Des del Museu s’estan recuperant els elements materials i immaterials d’aquesta història que va estar a punt de perdre’s per sempre i que actualment és la inspiració per a diversos projectes de futur al voltant de l’estació de tren.


Per: Redacció

Foto: Cedida

comparteix-ho