Trans Terra Alta. Rutes en btt per la Terra Alta

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#5/27/2022#) AND (caducitat>=#5/27/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

La Diputació de Tarragona programa sessions tècniques als municipis per lluitar contra la vespa asiàtica

Oriünda del sud-est asiàtic, la vespa asiàtica s’està estenent per Europa des de la seva arribada accidental a França el 2004

Etiquetes   natura entorn, vespa asiàtica, espècies invasores, catalunya

Publicat el27/1/2021

La Diputació de Tarragona programa sessions tècniques als municipis per lluitar contra la vespa asiàtica | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... Niu de vespa asiàtica


Amb l'objectiu de sumar esforços entre administracions i ciutadania per lluitar contra la vespa asiàtica, i de difondre sistemes de control i lluita contra aquesta espècie invasora, la Diputació de Tarragona iniciarà, el pròxim 29 de gener, una sèrie de sessions informatives virtuals per als municipis de la demarcació. Aquestes s'adrecen a tècnics i càrrecs electes dels ens locals i a membres d'entitats que puguin estar relacionades amb aquesta problemàtica, com ara agrupacions de defensa forestal, associacions de bombers voluntaris, centres excursionistes, caçadors o apicultors. La primera sessió s'ha programat per al 29 de gener (de les 10.00h a les 11.30h) i s'adreçarà als municipis de l'Alt Camp.

En aquestes sessions tècniques s'introduirà els assistents en les principals característiques de la vespa asiàtica (vespa velutina), el seu hàbitat, les zones per on s'estén, les problemàtiques que causa aquesta espècie invasora i com posar-hi remei. També se'ls donarà a conèixer els ajuts de la Diputació per als ens locals per retirada de nius, i se'ls explicarà el projecte Sitmun-vespa asiàtica per al control i seguiment de l'espècie. Les ponències aniran a càrrec de tècnics de Medi Ambient, Salut Pública, Enginyeria Municipal i Territori de la Diputació de Tarragona; del cos d'Agents Rurals, i del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat.

Inscripcions i més informació de les jornades a http://www.dipta.cat/ca/jornada


Per: Redacció

Fotos: Cedida