Càmping Ampolla Playa. Relax i diversió al Delta de l´Ebre

CAT | ES


Dinou anys recorrent el GR7 de Fredes a Paüls

Per dinovè any la UEC Tortosa va organitzar la marxa nocturna Fredes-Paüls els passats 6 i 7 de juny, amb 421 inscrits que van recórrer el GR7 entre ambdues poblacions del massís dels Ports.

Etiquetes   marxes de muntanya, gr7, gr171, prc185, els ports, fredes, pauls, travessies de muntanya

Publicat el9/6/2015

Per dinovè any la UEC Tortosa va organitzar la marxa Fredes-Paüls que es fa fer els passats 6 i 7 de juny.

El recorregut, tot un clàssic, no presentava cap novetat respecte als anys anteriors ja que recorre el GR7 fins a l'Enrejolada on es continua pel PR-C-185 per a retrobar i seguir marques de GR, però en aquest cas les del GR171 fins arribar a Paüls; tot plegat un recorregut de 47,8 Km amb un desnivell positiu de 1.500 m. i 2.200 m. de negatius.

La coincidència en el calendari de la Marxa amb un partit de futbol, va comportar una important davallada de participants, que en anys anteriors estava entre els 800 i els 1.000, segons l'edició, i que enguany va quedar en 421 inscrits.

Dinou anys recorrent el GR7 de Fredes a Paüls | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...

Puntualment, a les 6 de la tarda, es va donar la sortida des de la plaça Major de Fredes per a seguir les marques roges i blanques del GR. Des de bon començament, com passa darrerament, bona part dels participants, van arrencar a córrer convertint la Marxa gairebé en una ultra de muntanya, això sí amb l'única recompensa per als primers que fer un bon crono, ja que no és una prova competitiva.

El recorregut va transcórrer íntegrament pel massís dels Ports, per les comarques del Baix Maestrat, el Montsià i el Baix Ebre, passant per indrets molt coneguts com ara Pinarplà, el refugi de la Font Ferrera, la font del Bassiol, el pouet del Delme (on estava el primer avituallament, al Km 10,2), per a fer cap a Casetes Velles on es va seguir baixant per la pista fins a la font de la Llagosta (segon avituallament, al Km 18,7). Des d'aquí es continuà una mica més per la pista per a deixar-la i passar a tocar de la cova del Vidre i emprendre la pujada, forta pujada, fins al coll de Pallers que, en passar-lo, se seguia baixant fort fins a la pista de Caro a Fredes per a fer cap a l'avituallament-sopar a Caro (Km 27). Sempre ha passat que en aquest punt, alguns dels participants decideixen acabar aquí la seva Marxa, tot i que la majoria segueix fins a Paüls per a poder dir “jo, tota !” que s'ha imposat com el lema de la Marxa nocturna Fredes-Paüls.

Dinou anys recorrent el GR7 de Fredes a Paüls | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...

Des de Caro, després de sopar, es va passar per la vora del refugi de la UEC i després d'una breu baixada i un bon tram de pista es pujà, ja per sender, fins al coll de Llinars, passant per la zona de pastura de bestiar boví de Llinars. Una bona baixada portà als marxadors al refugi de Les Clotes (avituallament, Km 36). Una nova pujada amb ziga-zaga va conduir als participants a les Rases del Maraco on, per sort, aquest any no bufava el vent al contrari de l'any passat i que va castigar fort als participants. En arribar a l'Enrejolada es deixaven les marques roges i blanques del GR-7 per a seguir les marques blanques i grogues del PR-C-185 per una forta baixada que sumada a les hores caminant (o corrent) fa que aquest tram, ja cap al final de la marxa, sigui dels més “temuts” per als participants. Al final d'aquesta baixada es retroben marques de GR però en aquest cas són les del sender de gran recorregut 171 que ja no es deixen fins arribar a Paüls tot i que els darrers quilòmetres coincideixen tant les del GR7 (que ve de Sant Roc i evidentment de Fredes) com les del GR171 passant per terrenys de conreu, sobretot de les conegudes cireres de Paüls, fins arribar a tocar del poble i acabant la marxa a la zona esportiva on un cronòmetre electrònic recordava als participants el temps invertit en fer els 47,8 Km des de les 6 de la tarda en el moment de la sortida des de Fredes.

Dinou anys recorrent el GR7 de Fredes a Paüls | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Tens més imatges de la 19a marxa nocturna Fredes-Pauls al nostre facebook.