Lo Sirgador, llagut turístic. Activitats al riu Ebre i a la Via Verda

CAT | ES


Els Mossos detenen un home per robar peces arqueològiques al jaciment ibèric d'Ulldecona

Va ser al juliol quan l’Ajuntament d’Ulldecona va denunciar als Mossos que s’havien fet excavacions no autoritzades al jaciment

Etiquetes   natura patrimoni, ulldecona, montsia

Publicat el24/9/2017

Els Mossos detenen un home per robar peces arqueològiques al jaciment ibèric d’Ulldecona | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Algunes de les peces incautades al detingut


Un home de 43 anys i veí d'Alcanar va ser detingut el passat 13 de setembre per robar peces arquològiques del jaciment ibèric d'Ulldecona (Montsià). L’acusen de quatre delictes contra el patrimoni històric i quatre de furt d’objectes de valor històric, cultural i científic.

Segons informen els Mossos d’Esquadra, el detingut, amb les seves excavacions rudimentàries, va causar un gran perjudici a un jaciment de gran valor històric.

Va ser a mitjans del mes de juliol quan l’Ajuntament d’Ulldecona va denunciar als Mossos que algú havia fet excavacions no autoritzades al jaciment ibèric de la població, ja que hi havia un forat d’un metre de profunditat i hi havia diverses peces de ceràmica trencades.

Els Mossos van detenir el sospitós mentre feia més forats. Havia recollit fragments de ceràmica i estava utilitzant eines de cultiu, un detector de metalls i bosses per posar-hi el material que desenterrava.

comparteix-ho