Món Natura Delta de l´Ebre. Gaudeix de la màgia del Delta de l´Ebre

CAT | ES


Descens del 10% en la collita d'arròs en una campanya atípica

Les cooperatives, que produeixen un 75% de l’arròs català, confirmen l’excel·lent qualitat d’enguany

Etiquetes   de la terra, arros, delta ebre

Publicat el3/11/2020

Descens del 10% en la collita d’arròs en una campanya atípica | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Segadora recol·lectant un quadro d’arròs al Delta de l’Ebre


La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) confirma que la collita d'arròs d'enguany ha estat un 9,90% inferior a la campanya passada i se situaria en unes 134.925 tones, front les 149.751 de l'any passat. Malgrat aquesta davallada, les xifres serien d'una campanya normal, tenint en compte que l'any passat va ser molt bo quant a producció.

Marcel Matamoros, responsable d'arròs de la FCAC, explica que “hem patit una evolució molt atípica, amb pluges durant l'hivern i la primavera que van impedir una preparació del terreny esglaonada i que van provocar que la sembra s'hagués de fer en molt poc temps i tard, en relació amb una campanya normal. Afortunadament, l'espiga va madurar correctament i hem collit un arròs d'excel·lent qualitat”.

La superfície de conreu d'arròs a Catalunya és de 20.905 ha, lleugerament superior a l'any passat (20.604 ha). El rendiment mitjà se situa en 6,45 tones per hectàrea, tenint en compte les múltiples varietats d'arròs que es conreen a Catalunya i les diferències en els rendiments per a cada grup varietal.

Les varietats majoritàries, de gra mig o semillarg, que dominen la superfície, tenen rendiments per hectàrea lleugerament superiors als 7.000 kg/ha.

S'observa un cert creixement en superfície conreada de la varietat Bomba, que té uns rendiments sensiblement inferiors a les varietats més freqüents. Està molt valorada a nivell gastronòmic -en especial per la restauració- i té un preu de mercat superior.

Les cooperatives agràries produeixen un 75% del total d'arròs català.


Font: Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya

Foto: EbreActiusuma’t al canal whatsapp d’EbreActiu

comparteix-ho