Venda online productes de la Terra

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#1/28/2022#) AND (caducitat>=#1/28/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

El Departament d'Agricultura reconeix Orígens amb el distintiu de l'Estratègia marítima de Catalunya 2019-2020

El consistori senienc vol consolidar la destinació de La Sénia com a idònia per a la pràctica esportiva

Etiquetes   entorn, turisme, la rapita

Publicat el15/3/2021

El Departament d’Agricultura reconeix Orígens amb el distintiu de l’Estratègia marítima de Catalunya 2019-2020 | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...


Orígens ha estat reconeguda, per la Direcció General de Pesca i Afers Marítims del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, amb el distintiu de l'Estratègia marítima de Catalunya 2019-2020. El projecte “El patrimoni etnològic de la Mar de l'Ebre. Una eina de posada en valor i divulgació de l'activitat pesquera” és una de les cinc iniciatives del Grup d'Acció Local Pesquer Mar de l'Ebre premiades en la Jornada sobre el Desenvolupament Local Participatiu.

L'objectiu d'aquest distintiu és reconèixer les iniciatives que han contribuït a la implantació de l'Estratègia marítima de Catalunya, una eina consensuada entre tots els departaments de la Generalitat per impulsar un desenvolupament sostenible i respectuós envers l'ús de la mar, la creació i el manteniment d'ecosistemes marins resilients, la millora de la qualitat de vida ciutadana i un marc de governança que garanteixi l'operativitat.

El regidor d'Identitat, Rafa Balagué, exposa que “és un orgull que valorin la nostra feina de recuperar les tradicions i els diferents arts de pesca que ja no estaven en el nostre dia a dia i tornar-los a posar en escena”. Balagué afegeix que “han reconegut una festivitat que explica la història del nostre poble a través d'actes i activitats, més enllà del que es veu en una imatge”.

Els distintius s'han lliurat, enguany per segon cop, en el marc de la Jornada sobre el Desenvolupament Local Participatiu al GALP Mar de l'Ebre en què s'han avaluat els resultats i les oportunitats d'implementació de l'Estratègia marítima de Catalunya al territori, que ha tingut lloc de manera telemàtica.

A més, en la Jornada s'han premiat quatre iniciatives GALP Mar de l'Ebre més: la creació d'una peixateria per a la promoció de peix local de la Confraria de Pescadors Sant Joan de Deltebre; l'habilitació d'un espai per dur a terme la transformació, elaboració i comercialització de productes derivats de la pesca, a la Peixateria Magdalena Nos Paris; la presentació del projecte “Construcció i adaptació del restaurant mariner Mestral a l'Ametlla de Mar”; i Diversificació de l'activitat del Centre de Submarinisme Plàncton Diving.


Per: Redacció

Foto: Cedida