El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya ha anunciat que impulsarà amb el sector apícola una marca col·lectiva, reforçarà els controls per millorar la producció i la qualitat i elaborarà una guia de les mels catalanes.
Etiquetes mel, gastronomia km0, productes ebrencs, de la terra
Publicat el31/1/2025
El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha anunciat avui diverses actuacions per posar en valor el sector apícola català i defensar els interessos del sector, gràcies a un producte que és de màxima qualitat, saludable i beneficiós per al desenvolupament agrícola i per al manteniment de l'ecosistema natural. En aquest sentit, el Departament ha informat que impulsarà juntament amb el sector apícola una marca col·lectiva per reivindicar la mel catalana. L'objectiu és poder crear un distintiu que diferenciï i protegeixi la producció local tant a Catalunya com a l'exterior i que, alhora, esdevingui un referent per als consumidors.
A més, en el marc del Pla de controls i inspecció que ja s'efectuen, i davant les demandes del mateix sector, el Departament ha informat que es reforçaran els controls sobre aquest producte amb la voluntat de millorar la producció i la qualitat dels processos productius per garantir la qualitat del producte.
D'altra banda, el Departament vol fer un pas més per promocionar el sector aquest 2025 i, aprofitant la celebració del reconeixement de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia, elaborarà una guia de les mels catalanes. Aquesta guia recollirà la producció d'arreu del territori i les dades de les diferents explotacions ramaderes apícoles catalanes.
Font: Generalitat de Catalunya
Foto: pixabay.com
EbreActiu.cat
Què és EbreActiu
Contactar
Publicitat
Butlletí electrònic d'EbreActiu
Informació i avís legal
Política de cookies
Selecció d'enllaços: