Roquetes.  Muntanya, ciència i tradició

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#6/28/2022#) AND (caducitat>=#6/28/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Les Denominacions d'Origen del vi catalanes, líders per cinquè any consecutiu a Catalunya

Es confirma que els consumidors catalans aposten cada cop més pels vins elaborats en alguna de les 11 Denominacions d’Origen de Catalunya

Etiquetes   producte proximitat, vi, do montsant, do priorat, do terra alta

Publicat el16/4/2019

Les Denominacions d’Origen del vi catalanes, líders per cinquè any consecutiu a Catalunya | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... Cep de garnatxa blanca a la Terra Alta


Per cinquè any consecutiu, els vins catalans amb Denominació d'Origen (DO) lideren el mercat a Catalunya. La quota de mercat del 2018 és del 38,74%, gairebé tres punts més que l'any 2017, que era del 36,04%, segons l'informe Nielsen encarregat per l'Institut Català de la Vinya i el Vi. Una mostra de la consolidació del vi català a Catalunya, tan al canal hostaleria com al d'alimentació.

En els darrers 8 anys, a més, la tendència ha estat a l'alça, amb un increment de fins a 11 punts: el consum al 2010 era de 27,8% i, ara, del 38,74%.

Aquestes dades es van presentar ahirals mitjans de comunicació per part del director general de l'INCAVI, Salvador Puig. “Un any més es demostra el dinamisme que les Denominacions d'Origen i els cellers duen a terme per tal d'incrementar la comercialització dels seus vins i, alhora, l'interès del consumidor pel vi català”, valora Puig. L'acte s'ha fet a Barcelona, a l'Espai Penedès de l'associació Tastavins Penedès.


La quota de mercat de les DO's catalanes

D'entre les Denominacions d'Origen catalanes, la DO Catalunya té el 16,32% del mercat, seguida per la DO Penedès, amb un 6,87% i la DO Terra Alta, amb un 5,18%. La DO Montsant es queda amb el 2'78%, mentre que la DO Priorat ho fa amb l'1'84%.

Pel que fa el valor, incrementa en totes les Denominacions d'Origen del Vi, una dada molt positiva que mostra el reconeixement cap al vi català amb DO. Un any més, aquestes dades expliquen el bon estat del vi català amb Denominació d'Origen i confirmen que la presència de vins catalans està consolidada i en augment.


El consumidor català prefereix el vi amb DO

El vi amb Denominació d'Origen és l'opció preferent pel consumidor català, davant d'altres opcions com el vi sense DO, el vi d'importació i el vi sense alcohol. especte l'any passat, el consum de vi amb DO creix un 1,39%, mentre les altres opcions disminueixen.

L'evolució anual de les ventes mostra que creix una mica el volum de vi amb DO però, sobretot, creix un 6,7% el seu valor. Una dada significativa perquè posa de manifest que els vins amb DO són més apreciats i més reconeguts.Horta de Sant Joan, un paradís a la Terra Alta