Roquetes.  Muntanya, ciència i tradició

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#9/27/2021#) AND (caducitat>=#9/27/2021# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Deltebre proposa una nova àrea turística, fluvial i de lleure al voltant del pont Lo Passador

Es crearà una nova façana urbana amb una zona lúdica i hotelera, així com un embarcador fluvial i espais verds

Etiquetes   turisme, baix ebre, deltebre

Publicat el14/3/2018

Deltebre proposa una nova àrea turística, fluvial i de lleure al voltant del pont Lo Passador | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...  Lo Passador creua el riu Ebre per connectar amb Sant Jaume d'Enveja


La Comissió territorial d'urbanisme de les Terres de l'Ebre ha emès un informe favorable al projecte de l'Ajuntament de Deltebre per crear una nova àrea turística, fluvial i de lleure al voltant del pont de Lo Passador, que creua el riu Ebre per connectar amb Sant Jaume d'Enveja.

Així, s'ha donat llum verda al canvi de classificació de 43.512 m2 de terrenys dividits en dos àmbits: un situat a banda i banda del pont i l'altre, a ambdós costats de la prolongació del carrer de l'Ebre. Tota la zona es troba actualment lliure d'edificació.

Al primer àmbit se situaran 5.830 m2 de sostre hoteler a continuació de la trama urbana i amb façana al carrer Diputació. A la banda de llevant del pont es podran construir 3.109 m2 de sostre dedicats a la restauració, el comerç i els usos lúdics i també una franja d'espais lliures que separarà aquesta zona dels edificis residencials existents. Igualment, es proposa la construcció d'un embarcador fluvial al riu Ebre.

El projecte preveu situar a banda i banda del carrer de l'Ebre espais lliures i un equipament fluvial per completar la trama urbana. En conjunt, els espais lliures previstos ocuparan gairebé 9.200 m2.

La Comissió, reunida ahir dimarts, ha valorat que el projecte permetrà condicionar l'espai de transició entre el nucli urbà i el sòl no urbanitzable implantant-hi usos vinculats al riu. Pel que fa al risc d'inundabilitat, la planta baixa de qualsevol nova edificació s'haurà de situar tres metres per sobre del nivell del mar i es contemplen dues vies d'evacuació.