TransTerraAlta, una ruta sorprenent

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#1/19/2022#) AND (caducitat>=#1/19/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Deltebre projecta l'ampliació del Port per donar resposta a les demandes de noves embarcacions

Amb la futura ampliació s’augmentarà fins a 358 embarcacions, 321 esportives i 37 de pesca

Etiquetes   natura patrimoni, deltebre, delta ebre

Publicat el30/7/2018

Deltebre projecta l’ampliació del Port per donar resposta a les demandes de noves embarcacions | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...


El Port de Deltebre va acollir aquest passat dissabte la presentació pública del Pla Especial del Port de Deltebre. Un projecte d'ampliació de l'actual superfície del port que ha de permetre donar cabuda a 358 embarcacions, atesa la demanda actual de nous amarratges, així com augmentar la zona de serveis a les embarcacions, i la zona de lleure i comercial.

L'alcalde de Deltebre, Lluís Soler, posava en valor la presentació d'aquest projecte ja que “l'ampliació del Port de Deltebre és una de les actuacions més rellevants que podem realitzar per impulsar l'economia del municipi i seguir ratificant la nostra condició de capitalitat del Delta de l'Ebre”. En aquest sentit, Soler destacava que “l'oferta de nous amarratges i nous espais destinats al lleure i al comerç ens permet afirmat que el Port de Deltebre esdevindrà un referent més tenint en compte la seva condició de port fluvial, l'únic de tota Catalunya”.

El gerent de Ports de la Generalitat de Catalunya, Joan Pere Gómez Comes, va destacar que “el Pla especial del port de Deltebre ha d'atendre la demanda d'amarradors nàutics i pesquers”. Gómez Comes va afegir que “amb aquesta eina convertirem el port fluvial de Deltebre amb un motor econòmic de la zona, un port del segle XXI, respectant el medi ambient i un entorn tant privilegiat com és el Delta de l'Ebre”.

Actualment, el Port de Deltebre té una capacitat de 163 embarcacions, 146 d'esportives i 17 de pesca, que amb la futura ampliació s'augmentarà fins a 358 embarcacions, 321 esportives i 37 de pesca. A la vegada, el projecte també amplia considerablement la zona de serveis a les embarcacions, destinada a la reparació i manteniment. Actualment, aquesta és de 900m2 i ascendirà fins als 4.300m2.


Deltebre projecta l’ampliació del Port per donar resposta a les demandes de noves embarcacions | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...


En la mateixa línia, també s'habilitarà, amb 3.400m2, una zona d'esports nàutics i també per a construir l'edifici de Capitania i una llotja. Finalment, el pla especial també preveu una zona destinada a usos terciaris complementaris a les activitats portuàries com són el cas dels serveis relacionats amb la restauració, el comerç, etc.

Està previst que el projecte, aprovat ara inicialment, s'aprovi definitivament durant el primer semestre de l'any 2019. Serà a partir de la seva aprovació final quan ja es podran iniciar els tràmits corresponents per a l'ampliació del Port.

En l'acte púbic de presentació també van participar els representants de la Confraria de Pescadors de Sant Joan i el Club Nàutic de Riumar, els quals també van valorar positivament la futura ampliació del Port ja que permetrà enfortir els dos sectors i donar cabuda a les peticions de nous amarratges.


B{183}b