butlletí EbreActiu

CAT | ES


Deltebre es prepara per a una nova edició multitudinària del Carnaval

Maretameua, quin fandango! és l’eslògan que aquest any acompanya el cartell i la programació de les activitats del Carnaval de Deltebre

Etiquetes   vida activa, deltebre, terres ebre

Publicat el9/2/2024

Deltebre es prepara per a una nova edició multitudinària del Carnaval | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


La Rua del Carnaval compta a hores d'ara amb 18 comparses inscrites i frega el miler de participants. Enguany el seu recorregut finalitzarà al Centre Esportiu del Delta, on es duran a terme les corresponents actuacions davant del jurat, del públic assistent a la grada i de la resta de participants. El públic, més enllà de poder veure les comparses als carrers, també podrà seguir part del recorregut en directe mitjançant una pantalla LED que s'ubicarà a l'escenari.

L'alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha explicat que “el Carnaval de Deltebre s'ha convertit, durant tots aquests anys, en una referència de territori i en una aposta decidida i ferma del Govern municipal que permet traslladar la llum i els colors als carrers, i fomentar la cohesió social entre els veïns i veïnes”. Soler ha afegit que “l'èxit del Carnaval és conseqüència i és fruit del treball de totes les persones i entitats que participen, com també de la sempre necessària col·laboració i implicació de la Comissió #DeltebreFestes”.

Enguany els premis mantenen els mateixos imports que en l'anterior edició. D'aquesta forma, el jurat atorgarà 600 € a la millor comparsa, 400 € a la millor carossa, i 300 € a la comparsa més original, a la millor disfressa, a la millor coreografia i a la comparsa més xaladora. Posteriorment, com a principal novetat d'aquesta edició i tot seguit al lliurament dels premis, s'iniciarà l'actuació del grup de versions LasQueFaltaBand. A més, s'habilitarà un espai, a disposició de les comparses, per al sopar de germanor mitjançant els menús per emportar de les jornades gastronòmiques o a través del sistema jo hi poso.

El regidor de Festes i Promoció Esportiva, Eric Bertomeu, ha detallat que “enguany, a partir de les peticions de les comparses i amb acord de la Comissió #DeltebreFestes, volem anar un pas més enllà respecte a les anteriors edicions i donar continuïtat a l'ambient festiu de la Rua del Carnaval, i oferir una nova proposta que englobi la germanor amb la música en directe”. Bertomeu ha cridat a la participació d'un programa que “ofereix activitats per a tots els públics i que representa l'essència de la festa del Carnaval. És a dir, la il·lusió, l'alegria i la disbauxa”.

El dissabte, partir de la mitjanit, i també al Centre Esportiu del Delta, es durà a terme el Carnaval Jove amb la festa La Gran Animalada, la qual compta amb la col·laboració de l'acabada de constituir Comissió #DeltebreJove, i amb l'actuació dels DJ's Eduard Ventura i Jordi Mulet. Durant la nit es lliuraran els premis a la comparsa més elaborada (600 €), a la disfressa més original (150 €) i a la disfressa més xaladora (150 €).

El Carnaval clourà aquesta setena edició amb el Carnaval Infantil, que gaudirà amb l'actuació del mag MJ i amb un taller de globoflèxia. A banda, també hi haurà xocolatada a càrrec de l'Associació de Dones de Deltebre, i una Rua que estarà encapçalada per la BatuCava. Els premis del Carnaval Infantil es distribueixen amb el Primer premi a la millor comparsa (100 €), el segon premi a la millor comparsa (75 €), i el primer, segon i tercer premi a la millor disfressa amb 60 €, 40 € i 30 € respectivament.

Cal esmentar que les activitats del Carnaval de Deltebre començaran el divendres 16 de febrer amb un taller de Capgrossos per als xiquets i xiquetes a partir de tres anys, amb la Pijamada Party que impulsa la Quinta de l'any 2006 i també amb la programació de Carnaval al Centre Esportiu del Delta. Totes les activitats es poden consultar a la pàgina web www.deltebre.cat.


Per: Redacció

Foto: Cedida

comparteix-ho