Roquetes.  Muntanya, ciència i tradició

CAT | ES


Deltebre es prepara per gaudir d'una nova edició de DeltaFira i de Mescla

Un dels grans atractius de Mescla són els tastos pel riu Ebre. Mescla a Bord oferirà fins a 9 embarcacions temàtiques que, durant el cap de setmana, navegaran oferint degustacions variades de vins, gintònics, tapes, etc.

Etiquetes   vida activa, fires gastronomiques, fires, deltebre, delta ebre, terres ebre

Publicat el18/5/2023

Deltebre es prepara per gaudir d’una nova edició de DeltaFira i de Mescla | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


El municipi de Deltebre celebra, aquest cap de setmana, una nova edició de Mescla, la mostra de Turisme, Paisatge i Gastronomia de les Terres de l'Ebre. Enguany, i a causa de l'èxit de l'any anterior, s'ampliarà el nombre d'estands disponibles per així ampliar els tastos i les degustacions de vins. D'aquesta manera, hi haurà 28 estands on es podran degustar els productes i les DO de proximitat del territori: arròs, anguila, ànec, ostra, musclo, etc. A més, com a novetat, s'incorpora l'espai Estones de Mescla, un estand on els restauradors del municipi, i en horaris concrets, podran exposar les seves tapes.

Més enllà dels estands, un dels grans atractius de Mescla són els tastos pel riu Ebre. Mescla a Bord oferirà fins a 9 embarcacions temàtiques que, durant el cap de setmana, navegaran oferint degustacions variades de vins, gintònics, tapes, etc. Una experiència única, al bell mig del Delta, i que forma part de l'essència i de l'esperit de Mescla.

Aquesta edició, com a novetat, les activitats de navegabilitat pel riu Ebre es complementaran amb la possibilitat de llogar un caiac o realitzar Paddle Surf. A més, aprofitant la seva ubicació, al Passeig del Riu, també hi haurà un servei de lloguer de bicicletes.

L'escenari de Mescla, antiga barcassa, serà la seu de l'ampli ventall de Showcookings que es durant a terme durant els dies de la mostra. Participaran cuiners locals i de projecció, però també cuiners que disposen d'Estrella Michelin com són el cas dels germans Torres, Fran López (Villa Retiro), Carles Gaig (Gaig Barcelona), Pep Moreno (Deliranto), i Rafel Muria (Quatre Molins).

Més enllà de cuina, paisatge i turisme, Mescla també és música. El cantautor Joan Rovira, el diumenge a la nit, l'orquestra Metropol, el dissabte a la nit, o el grup Soul Kitchen, divendres a la nit, permetran dinamitzar les nits de Mescla amb tapes i música a l'aire lliure.

Finalment, en relació a Mescla, i per tal que els adults puguin gaudir de les diferents activitats programades durant el cap de setmana, Mescla oferirà un servei de guarderia gratuït i que estarà ubicat a Centre Fluvial del Delta, just al costat de la carpa principal de Mescla.

Enguany la fira compta amb el patrocini de Nomen. L'alcalde Lluís Soler ha agraït la seva implicació en Mescla i la voluntat compartida de fer camí junts per fer créixer l'esdeveniment. En aquest sentit, el director Financer de Nomen, Joan Tomàs, ha subratllat que “volem estar al costat de l'Ajuntament i del municipi. Per això, en aquesta edició, hem iniciat una col·laboració que es concreta amb l'aportació de cuiners que són ambaixadors de la nostra marca i que de ben segur ens ajudaran a continuar exportant Mescla, i el nostre producte, a tot arreu”.

Les entrades de Mescla a Bord es poden adquirir de forma anticipada al Centre Esportiu del Delta. De fet, al mateix equipament, també es poden adquirir prèviament els packs de tiquets de degustació per als diferents estands de Mescla. Tota la programació completa es pot consulta a la web de Mescla: www.mescla.cat.


Per: Redacció

Foto: Cedida