Roquetes.  Muntanya, ciència i tradició

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#1/19/2022#) AND (caducitat>=#1/19/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Deltebre enceta el cicle de gastronomia 2018 amb les jornades de la Tellerina

Aquestes jornades són el punt de sortida a una sèrie d’esdeveniments gastronòmics, com és el cas de la fira gastronòmica Mescla, la segona edició del Volta i Tapa’t o bé les properes jornades del musclo, l’ànec i l’arròs

Etiquetes   gastronomia, deltebre, delta ebre

Publicat el7/3/2018

Deltebre enceta el cicle de gastronomia 2018 amb les jornades de la Tellerina | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...


El mercat de La Cava ha estat l'escenari de presentació de les noves Jornades Gastronòmiques de la Tellerina. Amb aquestes, es pretén donar èmfasi a un dels productes més exquisits del territori, així com dinamitzar l'economia del municipi. Al mateix temps, aquestes jornades són el punt de sortida a una sèrie d'esdeveniments gastronòmics, com és el cas de la fira gastronòmica Mescla, la segona edició del Volta i Tapa't o bé les properes jornades del musclo, l'ànec i l'arròs.

El regidor de Seguretat i Mobilitat, Acció Comercial i Fires, Francisco Castro, ha destacat que “aquestes jornades són una oportunitat per a realçar un dels tresors culinaris de l'oferta gastronòmica del Delta de l'Ebre”. Castro ha afegit que “aquestes accions han de permetre dinamitzar l'economia del municipi i, en especial, dels diferents establiments que participen en les jornades”.

En aquesta edició, i sota el lema “Boig per tu”, hi participen 14 establiments (Mas de Nuri i Restaurant Nuri, L'embarcador XXI, Xiringuito del Port, Tramuntano, Delta Hotel, Cafè Clàssic, Casa Nicanor, Sushi MC, Les Dunes, Pas de Buda, Mas Prades, Hotel Rull, Tasca 3 Cantons i Criscar) que, fins al proper 9 d'abril, oferiran diverses propostes culinàries que oscil·len entre els 4 € i 35 €.

Podeu consultar els diferents menús en aquest enllaç

La tellerina és un mol·lusc bivalve (amb dues closques) molt apreciat entre la gent del Baix Ebre i el Montsià. Es tracta d'un producte que podem trobar sota la sorra, ja que viu en colònies als fons arenosos propers al litoral. Es pot pescar amb mètodes artesanals o semiindustrials, com l'arrossegament, les dragues, els rastells o, fins i tot, a mà. És un mol·lusc molt típic entre la cuina litoral del Delta de l'Ebre. És curiós com se sol comparar amb les pipes, tant per la seva mida petita com per “l'addicció” que generen, ja que un cop es comencen a menjar, ja no es pot parar.


Deltebre enceta el cicle de gastronomia 2018 amb les jornades de la Tellerina | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...