Venda online productes de la Terra

CAT | ES


El Deltebre Dansa torna del 4 al 17 de juliol i recupera tota la passió per les arts en moviment

El festival arriba a la dissetena edició amb una quinzena de professors nacionals i internacionals i 250 alumnes de dansa contemporània

Etiquetes   vida activa, turisme cultural, festival, deltebre, delta ebre, terres ebre

Publicat el22/6/2022

El Deltebre Dansa torna del 4 al 17 de juliol i recupera tota la passió per les arts en moviment | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


L’equip del festival Deltebre Dansa —encapçalat pel ballarí i coreògraf Roberto Olivan— ja ho té tot a punt per a la celebració de la dissetena edició del certamen, que enguany se celebrarà del 4 al 17 de juliol. Després de dos anys condicionats per l’evolució de la pandèmia, el festival recupera el seu format habitual, amb una aposta per la difusió de les arts escèniques, especialment la dansa i el circ. El programa inclou tres itineraris de formació professional, diversos tallers d’iniciació (de dansa contemporània, danses urbanes i Bollywood), conferències; i més de vint espectacles de dansa, circ i altres disciplines, sigui d’artistes nacionals o internacionals; i de companyies consolidades o emergents.

Els tallers professionals seran un dels pilars fonamentals del festival. S'hi han inscrit 250 estudiants d'una cinquantena de nacionalitats que podran gaudir del mestratge de quinze professors de renom internacional com Milan Herich (Eslovàquia), David Zambrabo (Veneçuela), Alleyne Dance (Regne Unit), Rakesh Sukesh (Índia), Lucija Romanova (Croàcia), Lali Ayguadé (Catalunya), Akira Yoshida (Espanya), Anton Lachky (Eslovàquia), Wim Vandekeybus (Bèlgica), Jozef Frucek (Eslovàquia), Natalia Pieczuro (Polònia), Marion Sparber (Itàlia) i Alan Fuentes Guerra (Mèxic) i Natalia Gabrielczyk (Polònia).

Paral·lelament, el festival manté l'aposta per fer arribar la dansa a tota la ciutadania i per això oferirà tallers d'iniciació especialitzats oberts als aficionats. De fet, la interacció amb la comunitat local ha estat una de les característiques que han fet especial el Deltebre Dansa. Aquest contacte entre aficionats i professionals es mantindrà amb el projecte de Creació Deltebre Dansa. Es tracta d'una creació oberta al públic en general, que dirigiran els ballarins Erick Jiménez i Thomas Guiraud, i que enguany estarà inspirada en el filòsof George Gurdjieff i en la creació contemporània com a eina de cohesió social.


Una programació per a tots els públics

Més enllà dels cursos de formació, el festival fa una aposta clara per l'exhibició, amb un programa que inclou una trentena de companyies. La major part dels espectacles es podran veure a partir de les 22 h a la gran carpa del Parc del Riu de Jesús i Maria, amb un aforament de 900 persones. Així i tot, també s'han previst actuacions a Riumar. El 4 de juliol, la companyia Brodas Bros donarà el tret de sortida a la programació d’espectacles amb una proposta de dansa urbana i tecnologia. Dijous 7 de juliol tornarà un dels clàssics del festival, la Nit Solidària i del Circ. Una vetllada en la qual es farà la recollida d'aliments per repartir entre les persones més necessitades a través d'organitzacions sense ànim de lucre del municipi. Les trasformistes de DH Company seran les mestres de cerimònies d'aquesta nit i introduiran espectacles de cabaret, circ i dansa acrobàtica. El diumenge dia 10 es recuperarà la improvització de dansa als arrossars de la Barraca de Salvador. Per la seva banda, la companyia Haa Collective tancarà el festival el 16 de juliol amb PICADERØ. Entremig, espectacles nacionals i internacionals que faran un repàs de com la dansa pot interactuar amb altres disciplines artístiques del moviment.


Inscripcions i compra d'entrades

Les entrades per als espectacles ja es poden adquirir a través del web www.deltebredansa.com al preu de 5 €/nit (excepte les sessions programades el 9 de juliol a Riumar, que seran gratuïtes). També hi ha disponible un abonament de tot el festival per 50 €. Les entrades donen accés a tots els espectacles que es representin durant la mateixa nit i al mateix espai. Tot i que es recomana la compra anticipada, una hora abans de cada espectacle també es vendran les últimes entrades disponibles a la taquilla situada al costat de la Carpa Deltebre Dansa. Per les limitacions d’aforament es recomana adquirir-les amb antelació. Des del web del festival també es poden formalitzar les inscripcions als tallers professionals i d'iniciació.


Move Human!

El Deltebre Dansa 2022 torna amb la intenció de recuperar la força que el festival tenia el 2019, abans que la pandèmia desencadenés una apagada de la vida cultural. "Per sort, han estat dos anys en els quals el valor que la societat ha atorgat a la cultura no ha parat de créixer. Perquè la cultura també és negoci, treball i economia, però sobretot s’ha demostrat un factor intangible i decisiu en el moviment simbòlic que dona força a les passions individuals i col·lectives", explica Roberto Olivan. "Durant aquesta paràlisi pandèmica, internet, les xarxes socials i les pantalles han estat l’autèntica interfície a través de la qual hem experimentat la vida. Internet ha esdevingut una extensió de les nostres ments. Però ara que, a poc a poc, tornem a la normalitat, és el moment de reconstruir els espais vitals que les restriccions sanitàries ens van prendre. Espais al marge de la virtualitat, que ens permetin rescatar l’atenció en la proximitat i el contacte personal", afegeix el director del certamen. Per això, el lema del Deltebre Dansa d’enguany és ’Move, human!’ i vol representar com a través de l’art, la cultura i la dansa, es pot tornar a moure la humanitat.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, destaca que "després de dos anys marcats per la pandèmia, és un orgull recuperar un atractiu de primer nivell com el festival Deltebre Dansa que gràcies a la seva projecció ens genera noves oportunitats i sinergies per a dinamitzar el sector turístic i donar a conèixer els nostres sabors i el nostre paisatge". "Deltebre tornarà a esdevenir la capital mundial de la dansa gràcies a un festival que ens permet exportar la marca Deltebre i la marca Delta arreu del país i arreu del món", afegeix.


Per: ACN

Foto: Bombers de la Generalitat de Catalunya

comparteix-ho