Roquetes.  Muntanya, ciència i tradició

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#1/24/2022#) AND (caducitat>=#1/24/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Turisme | Delta Ebre Port reforça la promoció de creuers i xàrters nàutics

Delta Ebre Port invertirà 40.000 euros a la promoció dels xàrters nàutics i els creuers amb la participació a les fires d’aquests sectors i la visita a companyies de creuers i operadors de xàrters, per donar a conèixer el port de la Ràpita i la destinació turística

Etiquetes   turisme, la rapita, delta ebre

Publicat el22/1/2018

Turisme | Delta Ebre Port reforça la promoció de creuers i xàrters nàutics  | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... Port de Sant Carles de la Ràpita


Les institucions que formen part de la marca Delta Ebre Port es van reunir aquest passat divendres al port de Sant Carles de la Ràpita (Montsià) per valorar les actuacions realitzades l'any passat en matèria de creuers i xàrters nàutics i aprovar el Pla d'accions 2018, al qual s'hi destinaran 40.000 euros per promoure el port de la Ràpita i la destinació Terres de l'Ebre als mercats internacionals de creuers i nàutica. L'objectiu és atreure més activitat que ajudi a impulsar el sector turístic i a dinamitzar l'economia del territori.

En aquesta reunió han assistit, l'alcalde de Sant Carles de la Ràpita, Josep Caparrós, el gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez i Comes, l'adjunt a la direcció del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona a les Terres de l'Ebre, Albert Folch, i els tècnics responsables de la promoció de creuers i xàrters nàutics d'aquestes institucions.

Del grup de treball Delta Ebre Port, el gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez Comes ha destacat “el valor afegit que la suma de les institucions dóna a les activitats de creuers i xàrters nàutics” Gómez Comes ha afegit: “Aquesta col·laboració ens permet crear sinergies i definir una línia estratègica de treball per promoure el port de la Ràpita i la seva destinació en els mercats internacionals i més endavant recollir-ne els fruits”.

Per la seva banda, l'alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, ha remarcat l'avantatge que comporta aquest “treball conjunt de les diferents administracions a l'hora d'ampliar les oportunitats de promoció nàutica de la Ràpita”. Segons Caparrós, el municipi “és un destí de tot singular, per les seves característiques d'ubicació, per als productes nàutics”, i en el cas concretament dels productes de creuers i xàrters, “sabem que hi tenim una bona oportunitat i treballem per aprofitar-la”, ha apuntat.


Accions 2018

El Pla d'accions 2018 aprovat avui pel grup de treball de Delta Ebre Port preveu la promoció de les activitats de creuers i xàrters nàutics en els principals fòrums d'aquests sectors:

Creuers

  • La participació a les fires Seatrade a Florida (EUA), Seatrade Med a Lisboa (Portugal), on es promocionarà el port i la destinació en les trobades que es fan amb les companyies de creuers.
  • L'assistència a les assemblees de l'Associació de ports amb creuers a la Mediterrània (Medcruise), de la qual Ports de la Generalitat i l'Ajuntament de Sant Carles del Ràpita en formen part. Aquestes reunions són un bon aparador del sector per posicionar Delta Ebre Port.
  • L'organització de fam trips, viatges per a companyies de creuers i operadors perquè coneguin de primera mà el port rapitenc i l'oferta gastronòmica i turística que ofereix la població i el seu entorn.


Xàrters nàutics

  • La participació a les fires nàutiques de Düsseldorf (Alemanya), que comença aquest dissabte 20 de gener i finalitza el diumenge 28 de gener; així com la participació a les fires nàutiques de Palma de Mallorca, París (França) i Southampton (Anglaterra). En aquestes fires Ports de la Generalitat i l'Associació Catalana de Ports Esportius i Turístics (ACPET) comparteixen un estand que permet fer d'altaveu de la marca Delta Ebre Port en l'activitat de xàrters nàutics.
  • L'organització de fam trips, viatges per a operadors del sector nàutic per mostrar-los el port rapitenc i l'oferta gastronòmica i turística que ofereix la destinació.
  • Les visites als principals operadors i les trobades que s'organitzen per donar a conèixer Delta Ebre Port.


Delta Ebre Port

El port de la Ràpita i la destinació turística es promouen davant la indústria creuerística i la indústria nàutica sota el paraigua Delta Ebre Port. Aquesta marca és fruit de diferents acord institucionals per impulsar el port gestionat per la Generalitat i l'ampli ventall d'activitats culturals, històriques, gastronòmiques, esportives i d'oci que s'ofereixen als turistes de creuer i de les embarcacions de lloguer.

Les institucions compromeses a les Terres de l'Ebre en treballar pel creixement de l'activitat creuerística a la costa ebrenca són les següents: Ports de la Generalitat; Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita, el Patronat de Turisme Terres de l'Ebre i la Cambra de Tortosa.


Turisme | Delta Ebre Port reforça la promoció de creuers i xàrters nàutics  | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... Grup de treball Delta Ebre Port