Lo Sirgador, llagut turístic. Activitats al riu Ebre i a la Via Verda

CAT | ES


Delta Ebre Port referma el seu posicionament en les activitats de creuers i xàrters nàutics

En el sector de les embarcacions de lloguer o xàrters nàutics es pretén impulsar-ne l’ús entre el turisme de proximitat català o de la resta de l’Estat i ampliar la promoció fins al mercat francès i alemany

Etiquetes   turisme, turisme nautic, badia alfacs, la rapita, delta ebre, terres ebre

Publicat el2/3/2023

Delta Ebre Port referma el seu posicionament en les activitats de creuers i xàrters nàutics | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... El port de la Ràpita encapçala l'activitat nàutica a la costa de Tarragona amb 1.808 amarradors esportius


Els responsables de Delta Ebre Port s'han reunit avui a la Ràpita per aprovar les línies estratègiques emmarcades en el Pla d'accions 2023, per fomentar a través d'aquesta marca les activitats de creuers i xàrters nàutics a Catalunya, les Illes Balears i ciutats europees com ara, Düsseldorf, París o Canes. L'objectiu final és promoure l'arribada de turisme per mar via xàrters nàutics i creuers per ajudar a dinamitzar el teixit econòmic local, els comerços, els restaurants, les visites turístiques, les activitats esportives i d'oci.

L'alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, argumenta que “és important seguir treballant conjuntament des de les diferents administracions que conformem Delta Ebre Port de manera estratègica i decidida per promocionar la Ràpita i les Terres de l'Ebre com un dels ports de referència per les instal·lacions portuàries que tenim i la nostra ubicació privilegiada”.

Xàrters nàutics

En el sector de les embarcacions de lloguer o xàrters nàutics es pretén impulsar-ne l'ús entre el turisme de proximitat català o de la resta de l'Estat i ampliar la promoció fins al mercat francès i alemany. Reforçar la marca Delta Ebre Port dins del sector i captar noves companyies que vulguin amarrar els seus vaixells de lloguer al port de la Ràpita com a port base. Promoure l'arribada d'un perfil de turista que vulgui navegar amb embarcacions de lloguer pels ports ebrencs i conèixer a fons la destinació, en un entorn que és reserva de la biosfera.

Les Terres de l'Ebre són una destinació nova en aquest sentit, la seva varietat orogràfica del litoral, amb les cales de la costa de l'Ametlla i l'Ampolla, les badies del Delta, i la connexió al cap al País Valencià des de la Ràpita i les cases d'Alcanar, per anar a les Columbretes o Peníscola conformen una proposta molt atractiva pel que fa a la navegació i el paisatge.

El port de la Ràpita encapçala l'activitat nàutica a la costa de Tarragona amb 1.808 amarradors esportius. Aquest port se situa com a port base de totes les rutes entre els ports ebrencs, ja que és un punt estratègic per als xàrters nàutics, per la seva ubicació i la singularitat del seu entorn. L'itinerari nord transcorre pels ports de l'Ampolla, l'Ametlla de Mar i Calafat, mentre que l'itinerari sud va des del port de les Cases d'Alcanar, passant pels ports del nord de Castelló, com ara Vinaròs, Benicarló i Peníscola fins a les illes Columbretes. Rutes incloses en la Guia nàutica de les Terres de l'Ebre feta per Delta Ebre Port per promoure aquesta activitat.

Aquest any, l'activitat de xàrters nàutics s'ha promogut a la fira nàutica de Düsseldorf (Alemanya), i es continuarà promovent als salons nàutics de Canes (França) i Barcelona. Així mateix, es continuaran fent accions promocionals amb la “influencer” d'Allende los Mares.


Creuers

El retorn de la companyia Star Clippers amb un creuer aquesta temporada 2023, l'Star Clipper, que arribarà el 4 de maig al port de la Ràpita, és fruit de l'estratègia duta a terme per Delta Ebre Port per captar noves reserves d'escales de creuers: L'objectiu és la visita de companyies que operen creuers petits amb un perfil de turista que és amant de la natura i respectuós amb el medi, i desitja descobrir nous espais naturals amb la família o els amics. En aquest sentit, es treballa per posicionar la Ràpita com a port de creuers d'expedició, especialitzats a oferir noves experiències i sensacions als seus passatgers. Aquest any es preveu participar en el Congrés International Cruise Summit a Madrid, i en les fires Seatrade Cruise Global, a Fort Lauderdale, a l'estat de Florida (Estats Units), i en la fira Setrade Europe a Hamburg (Alemanya).


Delta Ebre Port

La marca Delta Ebre Port està formada per les institucions següents: Ports de la Generalitat, l'Ajuntament de la Ràpita, el Patronat de Turisme Terres de l'Ebre i la Cambra de Comerç de Tortosa.


Per: Redacció

Foto: EbreActiu

comparteix-ho