Parc Esportiu Vies Altes. Porrera

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#1/28/2022#) AND (caducitat>=#1/28/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Delta Ebre Port presenta la nova Guia nàutica per a l’activitat de xàrters a la fira de Düsseldorf

La Guia nàutica ha ampliat el contingut amb noves rutes des de les Illes Balears als ports ebrencs, itineraris circulars que comencen i finalitzen en el mateix port-base de la Ràpita i ofertes turístiques d’una o dues setmanes per als navegants

Etiquetes   turisme, sant carles de la rapita, terres ebre, nàutica

Publicat el25/1/2019

Delta Ebre Port presenta la nova Guia nàutica per a l’activitat de xàrters a la fira de Düsseldorf | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... Delta Ebre Port presenta la nova Guia nàutica a Düsseldorf. Foto: cedida


Delta Ebre Port presenta la nova Guia nàutica per a l'activitat de xàrters als ports ebrencs a l'estand que Ports de la Generalitat i l'Associació Catalana de Ports Esportius i Turístics (ACPET) tenen a la Boot de Düsseldorf (Alemanya). La fira nàutica, que se celebra del 19 al 27 de gener de 2019, és un referent d'Europa, on els ports, els Clubs Nàutics i les Associacions promouen la seva oferta nàutica, esportiva i lúdica, i les destinacions turístiques hi presenten les novetats.

A l'acte de presentació de Delta Ebre Port han estat presents el gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez Comes, l'alcalde de Sant Carles de la Ràpita, Josep Caparrós, i l'adjunt a la direcció del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona a les Terres de l'Ebre, Albert Folch, entre d'altres directius, que han mostrat la seva satisfacció per la bona acollida de la nova Guia nàutica per part de la nova la indústria nàutica europea.


Novetats de la Guia nàutica

La Guia nàutica per a embarcacions de lloguer amplia el seu contingut amb una nova ruta que va de les Illes Balears al Delta de l'Ebre, i viceversa, d'acord amb les necessitats dels usuaris de xàrters nàutics. La nova ruta passa pels ports de Mallorca, Formentera i Eivissa; les Illes Columbretes; i els ports de Peníscola i Sant Carles de la Ràpita, com a port base i port receptor dels vaixells. El port de la Ràpita lidera la nàutica de la costa de Tarragona amb 1.822 amarradors esportius. Així, la posició estratègica del Delta de l'Ebre respecte a les Illes Balears queda integrada en un itinerari entre les Columbretes, la península i l'arxipèlag balear.

Les rutes nord i sud de xàrters entre els ports ebrencs incorporen paquets turístics setmanals amb itineraris circulars. Així, a la ruta nord, que passa pel port de Sant Carles de la Ràpita, l'Ampolla, l'Ametlla de Mar i Calafat, els vaixells faran un itinerari d'anada i tornada durant una setmana, tenint el port de la Ràpita com a port base. La ruta sud, que va des de els ports de la Ràpita, les Cases d'Alcanar fins a ports de Castelló com ara Vinaròs, Benicarló, Peníscola, las Fuentes, fins a destinacions com les Illes Columbretes també oferirà aquests paquets turístics setmanals amb itineraris circulars, d'anada i tornada. Així mateix, la nova ruta entre el delta de l'Ebre i les Balears inclourà un paquets turístic per als navegants de dues setmanes, amb itineraris circulars d'anada i tornada.

La nova Guia nàutica que s'ha presentat aquest dijous a Düsseldorf s'ha editat amb alemany i francès perquè són els principals mercats nàutics. També s'editarà en català i anglès.

Segons dades de l'Associació Nacional d'Empreses Nàutiques (ANEM), s'observa el creixement en les matriculacions d'embarcacions destinades al lloguer i ja hi ha més embarcacions de lloguer del 2016 que de l'any 2007, l'any que havia estat un màxim històric d'embarcacions de xàrter. En aquest marc i segons dades del sector, són les Illes Balears amb els ports de Palma de Mallorca i Eivissa les que lideren l'activitat del xàrter nàutic, ja que acullen el 57% de les embarcacions de lloguer de tot l'Estat.


Delta Ebre Port

La participació de Delta Ebre Port a la fira nàutica de Düsseldorf és la primera actuació del Pla d'accions 2019, en què el port de la Ràpita com a port base, els ports ebrencs que participen en l'activitat dels xàrters nàutics i la destinació turística Terres de l'Ebre es promouen als mercats internacionals de la indústria nàutica.

Les institucions compromeses a les Terres de l'Ebre en treballar per l'impuls de les activitats de xàrters nàutics i creuers són les següents: Ports de la Generalitat; l'Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita, el Patronat de Turisme Terres de l'Ebre i la Cambra de Comerç de Tortosa.4 Camins: lloguer de bicicletes - serveis turístics / Els Muntells - delta de l’Ebre