Restaurant L´Estany Casa de Fusta. Cuina tradicional deltaica

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#9/26/2022#) AND (caducitat>=#9/26/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Delta Birding Festival, punt de trobada dels amants i estudiosos dels ocells

Del 20 al 22 de setembre les instal·lacions de MónNatura Delta acolliran l’únic festival ornitològic que se celebra a Catalunya

Etiquetes   natura, ornitologia, birdwatching, delta birding festival, delta ebre, amposta, terres ebre, ,,,,,

Publicat el5/9/2019

Delta Birding Festival, punt de trobada dels amants i estudiosos dels ocells | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Ja falten pocs dies per a l'edició d'enguany del Delta Birding Festival. Del 20 al 22 de setembre les instal·lacions de MónNatura Delta acolliran l'únic festival ornitològic que se celebra a Catalunya. Un encontre que ha assolit un gran prestigi entre els ornitòlegs per la categoria dels seus ponents, de reconegut de prestigi internacional, pel gran nombre d'activitats programades com ara sortides en vaixell, visites a alguna de les reserves integrals del Delta, tallers, etcètera i per la gran quantitat d'expositors, destacant la gran participació de les principals marques d'òptica i fotografia i un gran nombre d'estands de productes i serveis.

Un dels trets característics del Festival és destinar el benefici econòmic de les entrades a projectes relacionats amb l'estudi i la conservació dels ocells i la natura. Fins ara, el criteri per decidir a quin projecte es destinaven als diners recaptats, l'establia l'organització del festival. A partir de l'edició del 2019 seran els assistents al festival els que decidiran quin és el projecte guanyador. Amb aquesta novetat es vol implicar encara més als visitants del festival, fent-los partícips del mateix projecte a més de donar ressò als projectes presentats.


Un ampli i atractiu programa d'activitats

Més de 60 expositors entre marques d'òptica i fotografia, editorials, artistes de natura, empreses del sector turístic, organitzacions naturalistes i institucions exposaran els seus productes i les últimes novetats del sector. A la mateixa zona dels estands hi haurà un mercat de segona mà per donar l'oportunitat al visitant de comprar o vendre material usat.

La llarga llista de convidats al Festival inclou noms de prestigi com l'ornitòleg Tim Birkhead, l'especialista en ecologia d'ocells marins Nina O'Hanlon o el comunicador i divulgador Jaume Sañé, entre altres.

A més de les conferències també es faran presentacions de novetats editorials i de nous productes i serveis, tallers i exposicions. I aquells que vulguin gaudir dels convidats des d'un altre punt de vista amb entrevistes disteses i buscant les anècdotes i les històries singulars, podrà fer-ho a l'espai Àgora.

Entre les activitats programades hi haurà sortides en vaixell, sortides nocturnes, de fotografia o per a principiants. El preu d'aquestes varia entre els 3 i els 30 euros, en funció de l'activitat.

Els visitants podran gaudir també d'una sèrie de serveis com són wi-fi gratuïta, lloguer de bicicletes, servei de bus gratuït des de/a l'estació de tren/bus de l'Aldea, accés gratuït a l'Ecomuseu Casa de Fusta, servei de cafeteria i food trucks i barquetes per a perxar, entre altres serveis. Es podrà accedir al recinte amb gossos sempre que vagin lligats.

L'entrada al festival té un preu de 8 €/persona (6 € amb compra anticipada) pels majors de 14 anys i és vàlida per als tres dies. Cal destacar que per a inscriure's a les activitats es necessita disposar de l'entrada general al Festival. Fins al dijous 19 de setembre les entrades al Festival i a les diferents activitats es poden adquirir en aquest enllaç. A partir del 20 de setembre, a la recepció de MónNatura Delta.


Delta Birding Festival, punt de trobada dels amants i estudiosos dels ocells | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


MónNatura Delta de l'Ebre, seu del Festival

ORYX, la botiga de l'amant de la natura, és la impulsora del Delta Birding Festival que organitza conjuntament amb l'Institut Català d'Ornitologia (ICO) i la Fundació Catalunya – la Pedrera (FCLP), entitats de reconegut prestigi dedicades a l'estudi i la conservació dels ocells i dels espais naturals.

El Delta Birding Festival se celebra a MónNatura Delta, un conjunt d'instal·lacions de la Fundació Catalunya La Pedrera situades a la part inferior de la llengua del Delta de l'Ebre. Enmig d'un paisatge d'arrossars i llacunes molt característic i de gran riquesa, es tracta d'una de les zones humides més importants de l'Europa occidental.

MónNatura Delta de l'Ebre, inaugurat el 2012, convida a fer un viatge que combina terra i mar, aigua dolça i aigua salada, peixos i aus excepcionals.

La Fundació Catalunya La Pedrera està compromesa amb la preservació i gestió del patrimoni natural i treballa per la sensibilització i l'educació ambiental. També ofereix oportunitats als que més ho necessiten, fomenta el talent, la creació, l'educació, i la cultura.Bodegas Crial. Quatre generacions cultivant vinyes i elaborant vi de Lledó