Tuna Tour. Possiblement, una de les millors aventures de la teva vida

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#8/14/2022#) AND (caducitat>=#8/14/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

El Delta Birding Festival presenta els ponents de l'edició 2019

El Festival Internacional d’Ornitologia se celebrarà el 20, 21 i 22 de setembre

Etiquetes   natura, ornitologia, parc natural delta ebre, amposta, delta birding festival

Publicat el9/7/2019

El Delta Birding Festival presenta els ponents de l’edició 2019 | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


L'organització del Delta Birding Festival ha començat a presentar els ponents d'aquesta edició, que com cada any, són professionals internacionals de gran prestigi en el seu camp.

Un d'ells és el professor Tim Birkhead, autor de nombrosos llibres sobre història de l'ornitologia i biologia dels ocells, molts dels quals han estat autèntics best sellers (Bird Sense, Ten Thousand Birds o The Wisdom of Birds). Birkhead explicarà com es formen els ous, com es fertilitzen, per què hi ha tantes formes diferents i com es creen uns dissenys tan extraordinaris. A més, il·lustrarà com les investigacions recents han capgirat alguns conceptes que havien estat donats per certs durant dècades.

Un altre dels ponents serà l'especialista en gravació de sons, Magnus Robb, que durant l'última dècada ha estat gravant reclams d'ocells en migració nocturna a la Península Ibèrica i altres llocs d'Europa. Això ha obert una nova frontera en la identificació de vocalitzacions, pel fet que els reclams que els ocells emeten durant la migració per la nit poden ser exclusius per aquesta activitat, de forma que són desconeguts fins i tot per al birder expert.

L'investigador Chris Meier explicarà com l'ús de geolocalitadors ha permès descobrir informació sorprenent sobre el comportament dels falciots.

La conferència de l'ecòloga escocesa experta en aus marines, Nina Ohanlon, tractarà com el plàstic i altres deixalles d'origen humà afecten especialmente a les aus marines i com es pot reduir aquest problema amb la implicació de la ciutadania.

L'ornitòleg i tècnic del Departament de Territori i Sostenibilita de la Generalitat de Catalunya, Ricard Gutiérrez, exposarà els resultats el cens hivernal d'aus aquàtiques i marines. Una gran cita anual del món ornitològic que contribueix de forma decisiva a la conservació d'espècies i hàbitats.

Lassi Rautiainen, pioner a Finlàndia del turisme de fotografía i fotografía des d'aguaits, mostrarà les seves extraordinàries imatges i amb ell aprendrem sobre el fototurisme sensible amb el medi ambient i sense efectes perjudicials per la fauna.Montsport, via verda, lloguer de bicicletes, activitats multiaventura i barranquismeFoto: Cedida