Horta de Sant Joan, un paradís a la Terra Alta

CAT | ES


David Morillo i Heura Piñol guanyen la 18a Cursa de la UEC de Tortosa

En aquesta edició, la prova, una de les més veteranes del Circuit de Curses per Muntanya de les Terres de l’Ebre, estrenava recorregut

Etiquetes   activitats outdoor, curses muntanya, tortosa, baix ebre, terrs ebre, circuitebre

Publicat el28/5/2018

David Morillo i Heura Piñol guanyen la 18a Cursa de la UEC de Tortosa | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Sortida de la cursa absoluta


La capital del Baix Ebre va celebrar ahir diumenge una nova edició de la Cursa de la UEC Tortosa, una de les proves més veteranes del Circuit de Curses de Muntanya de les Terres de l'Ebre. La cursa, que en aquesta edició estrenava recorregut, es presentava, com és habitual, en diferents modalitats: cursa absoluta, amb 25 km i 850 m de desnivell positiu, cursa júnior, amb 19 km i 550 m de desnivell positiu i la cursa cadet, amb 12 km i 350 de desnivell positiu. Els participants de la marxa van poder escollir entre dos recorreguts, el llarg, compartit amb la cursa junior i el curt, amb la cursa cadet.

A les 9 del matí començava la prova absoluta sortint des del Pavelló Firal de Remolins i seguint per la vora del canal en direcció al barranc del Torrent. Transcorreguts 5 km, el circuit enllaçava per pistes i senders amb el barranc dels Estrets. En aquest punt començava la pujada més forta de la cursa fins a arribar a la bassa de la Cova d'en Rubí, on els corredors van seguir pujant cap al Parc Eòlic del Baix Ebre. Baixada cap a la bassa de l'Alentar i seguint per senders i pistes van tornar altre cop a la Cova d'en Rubí. Un sender molt ràpid els va fer baixar al barranc del Torrent i enllaçar al barranc de les Monges, amb una espectacular llisera. Quedava només per completar el tram de la vora del canal per arribar al punt d'inici, el Pavelló Firal de Remolins.


David Morillo i Heura Piñol guanyen la 18a Cursa de la UEC de Tortosa | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... David Morillo i Heura Piñol, guanyadors de la cursa absoluta


David Morillo (independent), va ser el primer a completar tot el recorregut, amb un temps de 2:04:31. Quasi tres minuts després arribava el segon classificat, Javier Heras, del Club Centre Excursionista Serres del Mestral, amb un temps de 2:07:03. El tercer lloc del podi se'l va emportar Víctor Mestre, del Club BTT Montbike d'Amposta, amb un temps de 2:07:57.

La primera dona classificada va ser Heura Piñol, de l'Associació Esportiva Extreme Team Tivissa, que arribava a la línia de meta amb un temps de 2:41:51. El segon i tercer lloc van ser per a Gemma Puertas (independent) i Ana Belén Balagué, de la UEC Tortosa, amb un temps de 2:56:36 i 2:57:29 respectivament.

En la categoria júnior només hi va haver una participant, Amanda Gascón, que va completar els 19 km de recorregut amb un temps de 2:26:20.

El podi dels cadets masculins va estar encapçalat per Josep M. Julve, del Club Esportiu l'Areny (1:10:36), seguit de l'Èric Lletí, del Club BTT Montbike (1:24:54) i Lluc Vallespí (1:30:57).

Maria Tomàs, del Club Atletisme Terres de l'Ebre, va guanyar la prova cadet en la categoria femenina amb un temps de 2:05:05.


Més fotos a Galeria Facebook 18a Cursa de la UEC Tortosa 

comparteix-ho