Masdenverge, al bell mig de dos parcs naturals

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#1/28/2022#) AND (caducitat>=#1/28/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Curses per muntanya per a totes les edats i a preus reduïts a La Ràpita amb la 8a Pujada a la Foradada

La 8a Pujada a la Foradada, memorial Joan Aloy, organitzada pel CCE La Forada és la cursa per muntanya de Sant Carles de la Ràpita que es farà el 6 de març dins del 9è Circuit de curses per muntanya de les Terres de l’Ebre, junt a la marxa de muntanya i el canicròs, aquesta darrera prova inclosa al premi FEEC-Canicròs i al 1r Circuit canicròs de les Terres de l’Ebre. Entrevistem a Joan Zaragoza, director de la cursa, perquè ens expliqui alguns detalls de la clàssica Pujada a la Foradada.

Etiquetes   curses per muntanya, trailrunning, la rapita, marxa, canicròs

Publicat el19/2/2016

S'apropa la 8a edició de la Pujada a la Foradada organitzada pel Club Centre Excursionista, la cursa per muntanya de Sant Carles de la Ràpita. La cita serà el proper 6 de març i estarà dins del 9è Circuit de curses per muntanya de les Terres de l'Ebre, en una jornada en la que també es farà la marxa de muntanya i el canicròs, aquesta darrera prova inclosa al 6è premi FEEC-Canicròs i al 1r Circuit canicròs de les Terres de l'Ebre.

Entrevistem a Joan Zaragoza, president de l'entitat i, alhora, director de la cursa perquè ens expliqui alguns detalls de la ja clàssica Pujada a la Foradada memorial Joan Aloy.


La vostra cursa és la “pujada a la Foradada” però a més també és un memorial per a Joan Aloy. Ens pots explicar la relació de Joan Aloy amb la vostra entitat?

Joan Aloy era un dels components més emblemàtics del nostre Centre. Va estar molts anys involucrat amb l'entitat i era un gran amant de la muntanya.


A més de la cursa per muntanya i la marxa, serà el setè any que també organitzeu el vostre canicròs, que estarà inclòs al 6è premi FEEC-Canicròs i al Circuit de Canicròs de les Terres de l'Ebre. Què comporta a nivell organitzatiu i participatiu?

El canicròs ens aporta un atractiu molt gran per a la cursa. Suposa un esforç més a nivell organitzatiu, però, tot i això, ens recompensa amb l'espectacle que dóna veure tants gossos junts.
Per al canicròs hem de fer un circuit totalment diferent i separat de les altres modalitats. Un major nombre de voluntaris, veterinaris, material extra... Actualment hi ha molta afició al canicròs i això ens aporta més participants entre totes les proves.


Quanta gent està implicada en l'organització de les diferents proves que organitzeu?

En total tenim un centenar de persones que estan implicades en l'organització d'aquest dia. La gran majoria són del Centre Excursionista La Foradada, però també tenim voluntaris a títol individual que donen un cop de mà als avituallaments, encreuaments, seguretat, etc. També comptem amb membres de protecció civil i ambulàncies.


Curses per muntanya per a totes les edats i a preus reduïts a La Ràpita amb la 8a Pujada a la Foradada | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...participants de la 7a Pujada a la Foradada (2015)


Teniu novetats previstes per enguany?

Aquest any la principal novetat són les curses infantils per a totes les edats, des dels 5 fins a 13 anys; aquests últims ja entren a la categoria cadet del Circuit de curses per muntanya de les Terres de l'Ebre. En aquesta edició fem un acte solidari contribuint amb la Fundació Noelia amb el donatiu d'1 euro per cada inscripció. Ah! una altra novetat important la tenim en els preus de les inscripcions perquè aquest any no fem pagar a ningú la llicència temporal, nosaltres cobrim el cost, per tant tots els inscrits pagaran el mateix, tan si estan federats com si no ho estan.


Explica'ns com planifiqueu els recorreguts?

Aquests dos últims anys hem volgut canviar el recorregut i fer-lo més curt i menys exigent. A causa de la massificació de curses que hi ha actualment, vam decidir fer un recorregut atractiu i apte per a tots els nivells de corredors. Creiem que ho hem aconseguit. Sempre intentem passar pels llocs més emblemàtics de la nostra serra, el Montsià.
A més a més, el que sempre tenim en compte és el tracte cap al corredor que, aquell dia, és el principal protagonista.
La coordinació entre els membres del Centre La Foradada, els voluntaris i tota l'organització és clau per controlar cadascun dels punts a tenir en compte.


Ens pots descriure, en línies generals, els recorreguts ?

En línies generals el circuit és molt ràpid. Són 20 km amb 1.000 metres de desnivell positiu. El podem dividir amb dues parts: els primers 10 km gairebé són tots de pujada, això sí, progressiva fins arribar a la Foradada; la segona part és molt ràpida i tota de baixada fins a l'arribada.
És un terreny, majoritàriament tècnic on predomina el corriol amb trams molt corredors i altres més complicats.
Tenim un parell de baixades per les que, per la seva dificultat, s'ha d'anar en molt de compte. Però el millor de la cursa són les vistes i el llocs per on la fem passar. Qui no coneix l'emblemàtica Foradada o la font del Burgà?. Són llocs que donen un gran atractiu a la cursa.
La cursa cadet i la marxa comparteixen recorregut amb 12,7 Km i 550 metres de desnivell positiu. Per la seva banda els participants del canicròs han de cobrir 9,3 Km amb 260 md+.


Curses per muntanya per a totes les edats i a preus reduïts a La Ràpita amb la 8a Pujada a la Foradada | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...participants de la marxa de la 7a Pujada a la Foradada, en direcció al pla de la Galla (2015)


Com valores la participació en edicions anteriors i quina previsió teniu per a enguany?

La nostra és una cursa que no ha estat mai massificada. Sempre hem tingut al voltant dels 300 participants entre les tres modalitats (marxa, cursa i canicròs). La gent de la Ràpita ens respon molt bé i, per tant, tenim garantits uns quants participants del poble. El que més ens ajuda a mantenir un nombre estable d'inscripcions, és el fet d'estar dins del Circuit de les Terres de l'Ebre. La major part dels corredors i corredores són dels pobles dels voltants i encara que som una cursa que no té l'ambició de tenir “com més participants millor” sempre ens fa il·lusió rebre gent que venen de lluny com Andorra, de la part de Barcelona ... El canicròs ens ajuda a tenir més diversitat de participants.


Què els diries als que encara no han decidit venir a participar a la vostra Cursa per a que s'acaben de decidir?

Que els tractarem com a casa. El vincle amb el corredor és molt important per a nosaltres i, per tant, no els faltarà de res. A més aquest any els preus són reduïts i accessibles per a tothom i a més a més aportaran el seu granet d'arena per a una bona causa com és la Fundació Noelia, que treballa investigant la distròfia muscular congènita amb dèficit de col·lagen VI.

Curses per muntanya per a totes les edats i a preus reduïts a La Ràpita amb la 8a Pujada a la Foradada | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...part final de la 7a Pujada a la Foradada (2015)


Enllaços relacionats: