Venda online productes de la Terra

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#6/26/2022#) AND (caducitat>=#6/26/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Cursa del Pastisset, esport i solidaritat per la serra de Cardó

El diumenge 22 de gener es disputarà la 8a Cursa del Pastisset de Benifallet, la primera prova puntuable del Circuit ebrenc de curses per muntanya del 2017. Amb 6 modalitats i 4 recorreguts diferents l’organització esperar arribar als 400 participants que gaudiran d’un matí de muntanya entre el riu i el punt més alt de la serra de Cardó.

Etiquetes   curses muntanya, circuitebre, benifallet, baix ebre, terres ebre

Publicat el17/1/2017

La Cursa del Pastisset de Benifallet (Baix Ebre) es disputarà aquest diumenge 22 de gener i serà la primera cursa puntuable del 10è Circuit de Curses per Muntanya de les Terres de l'Ebre del 2017.

La vuitena edició de Lo Pastisset comptarà amb 5 modalitats com són la cursa absoluta amb 29 Km i 1.686 metres de desnivell positiu, la cursa júnior amb 18,3 Km i un desnivell positiu de 978 metres, la cursa curta que comparteix recorregut amb la júnior, la cursa cadet comptarà amb 11,8 Km i 404 metres de desnivell positiu, la marxa llarga de 14,6 Km i 446 metres de desnivell positiu i la marxa curta que farà el mateix recorregut que la cursa cadet. Això implica que Lo Pastisset del 2017, per primera vegada, tingui 4 recorreguts diferents que en paraules de Joan Carles Comas, director de cursa, «ho fem per a obrir el ventalla de possibilitats als participants perquè tothom tingui la possibilitat de xalar de valent».

Cursa del Pastisset, esport i solidaritat per la serra de Cardó | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...Participants de l'edició 2016 de Lo Pastisset pel barranc del Mas


Una de les novetats del Circuit de curses per muntanya de les Terres de l'Ebre del 2017 és la reducció del nombre de proves puntuables, que ha passat de 21 a 15. Per a Comas aquesta reducció «facilitarà que els participants puguin gestionar-se millor la temporada i tinguin millor “vida social” perquè actualment es fan moltes curses i no es pot assistir a totes». A més des de l'associació Fent Sendera que, junt amb l'Ajuntament de Benifallet, organitzen Lo Pastisset valoren positivament aquest canvi perquè «l'adaptació que s'ha fet des del Circuit diu molt de la maduresa del projecte, posant-nos d'acord tots els organitzadors per a trobar la millor solució».

Les principals novetats de Lo Pastisset 2017 les hem de buscar a la prova reina, ja que «serà la primera vegada que es passi per la costa dels Familiars i la baixada de la Creu de Santos es farà per la zona de la Cassola del Diable, la roca Foradada i la cova Lluminosa. Al recorregut de la cursa júnior, que també és el de la cursa curta, «s'ha obert un nou tram de sender, que estava perdut, fins a la font de Calces per a evitar la pista de Murtero». Una altra novetat d'enguany serà que «els participants de la marxa podran decidir, sobre la marxa, fet el recorregut curt o bé el llarg, tenint així un “recorregut a la carta”».


Poques hores per a tancar inscripcions

Joan Carles Comas ens diu que a poc més de 24 hores de tancar les inscripcions «el ritme d'inscripcions és força bo; estem unes 50 inscripcions per sota de les que portàvem l'any passat, però veníem d'una participació rècord de 500 inscrits; som conscients que arribar a aquesta xifra serà difícil». Segons l'organització esperen arribar a les 400 inscripcions entre totes les modalitats, «si fos així ja ens donaríem per més que satisfets».

Cursa del Pastisset, esport i solidaritat per la serra de Cardó | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...Imatge promocional de la 8a Cursa del Pastisset de Benifallet


Lo Pastisset Solidari

Lo Pastisset de Benifallet també té una vessant solidària amb diferents iniciatives com són la recollida de diners per a la Lliga Contra el Càncer Comarques de Tarragona i Terres de l'Ebre, que «em>posaran un punt d venda amb productes fets a mà, tallers per als més menuts i un sorteig d'un sopar al restaurant Les Moles, l'objectiu és arribar als 1.500 € recaptats».
«Hi haurà un punt de recollida de roba i material esportiu (pilotes, raquetes, sabatilles, xandalls, ...) que farem arribar a Creu Roja Tortosa per als més necessitats».
La tercera activitat solidària consisteix en «la difusió dels projectes d'Esports Solidari (BCN) a través de la plataforma Reto Trail en la que qualsevol pot crear un repte solidari per a aconseguir diners per a l'ONG que vulguin».


Proves per al 2018

Des de Lo Pastisset havien anunciat que els participants podrien utilitzar l'aplicació per a mòbils Now Run per tal de poder fer un seguiment en temps real dels corredors i marxadors que la portessin instal·lada al seu smartphone «però finalment no podrà ser així perquè no s'ha pogut provar al 100%. Tot i això tots els voluntaris, “graneres” i algun corredor la portarà instal·lada i activada per tal que l'organització pugui fer proves de seguiment i analitzar les zones que queden fora de cobertura, per tal d'oferir l'ús de l'APP amb plenes garanties per al 2018».


La bossa del corredor ben carregada

Com passa amb totes curses per muntanya de les Terres de l'Ebre, l'organització prepara “la bossa del corredor” amb algun objecte commemoratiu, productes de la Terra, mostres de productes, ... En el cas de Lo Pastisset «els participants s'emportaran, gràcies a la col·laboració de fabricants i proveïdors, una bossa amb uns “manguitos” de la marca Tuga, barretes energètiques, una ampolla de vi, mandrines, pastissets, entrada a les Coves Meravelles i al llagut de Benifallet i mostres de productes».

A més de tot això, en acabar cadascuna de les proves, els participants podran dinar olla de recapte que hauran cuinat durant tot el matí les Dones Meravelles de Benifallet.

El 22 de gener us esperen amb els braços oberts a Lo Pastisset de Benifallet en «una gran festa d'esport i solidaritat amb més de 100 voluntaris treballant perquè tothom estigui com a casa, tant si venen a caminar o a córrer per aquesta zona increïble del Baix Ebre».