Restaurant L´Estany Casa de Fusta. Cuina tradicional deltaica

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#7/1/2022#) AND (caducitat>=#7/1/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Cursa de muntanya de Tivissa: campionat de Catalunya amb un recorregut tècnic i exigent

Albert Pujol i Ragna Debats es proclamen campions de Catalunya a la cursa de muntanya de Tivissa que arribava a la seva desena edició amb el recorregut més tècnic de la seva història i un dels més exigents del circuit de curses de les Terres de l’Ebre amb 24 Km i al voltant de 1.500 metres de desnivell positiu.

Etiquetes   curses muntanya, tivissa, ribera ebre

Publicat el14/10/2015

La cursa de muntanya de Tivissa, organitzada per Extrem Team Tivissa i la Federació Catalana d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), arribava a la seva desena edició i per a celebrar aquest número rodó va plantejar el recorregut més tècnic de la seva història i un dels més exigents del circuit de curses de les Terres de l'Ebre, com ho demostra els abandonaments i desqualificacions per estar fora de temps en els punts de control, per no parlar dels seus 24 Km i al voltant de 1.500 metres de desnivell positiu.

El matí del diumenge 11 d'octubre va ser el dia en que a més de disputar-se una nova cursa del circuit ebrenc de trailrunning, Tivissa acollia el campinonat de Catalunya de curses per muntanya en modalitat individual. Tot i la importància d'aquest campionat la participació no va ser superior a les curses que es disputen a les Terres de l'Ebre, ja que van ser 165 inscrits a la cursa llarga i 65 a la cursa curta.

Cursa de muntanya de Tivissa: campionat de Catalunya amb un recorregut tècnic i exigent | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...

A les 9 del matí, puntualment, es va donar la sortida a la cursa llarga amb un breu recorregut pels carrers del poble per a sortir-ne pel camí de Padrells per a entrar de ple a les muntanyes de Tivissa amb la pujada de Maula i els Caus. Una mica de baixada ràpida i novament pujada al coll del Ventall per a començar a crestejar. Una nova baixada fins al Grau per a tornar pujar fort cap a Roca Verdura. El puja-baixa, constant en tota la cursa, deixava descansar una mica per la zona alta de la Llena per a tornar a pujar fort fins al cim de la Tossa i novament baixada cap als barrancs dels Fogassos i Missamaroi, on tocava tornar a pujar fins a la serra de la Creu amb una nova cresta per la roca Foradada. Crestejant, crestejant es passava per la punta del Corb per a emprendre una nova baixada al coll de Monetze, des d'on “només” quedaven uns 5 Km de baixada pel barranc de Foix. El guanyador de la cursa, en homes, va ser Beñat Matmissolle (2:29:11), seguit per Albert Pujol (2:34:40) i Josep Viñas (2:37:39). Donat que Matmissolle és del país basc francès no optava al campionat de Catalunya i per tant Albert Pujol es va proclamar campió de Catalunya de curses per muntanya 2015. En dones Ragna Debats va ser la guanyadora i per tant campionat de Catalunya 2015 (3:21:07) seguida per Sílvia Puigarnau (3:26:12) i Sandra Burgués (3:31:59).

Cursa de muntanya de Tivissa: campionat de Catalunya amb un recorregut tècnic i exigent | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...

La sortida a la cursa curta es donava a les 9:15, per a fer els primers 2 Km compatits amb la cursa llarga però en aquest punt se separaven els itineraris pujant pel Pontet fins al coll de la Creu de Sant Blai gairebé a tocar de l'ermita del mateix nom per arribar al coll del Ventall on la cursa curta i la llarga tornaven a coincidir fins a l'avituallament de Monegrets per a seguir cap a la roc del Migdia i pujant a la Tossa pel camí dels carboners, des d'on es passava per la punta del Corb i baixava fins al coll de Monetze. Sense perdre gaire altura es passava a tocar de la roca de la Llena per passar per la zona dels Cabells i la forta baixada fins a la part baixa del barranc de Foix portava als corredors a l'arribada. El primer en creuar la meta, en homes, va ser Youssef Abaghad (1:03:55), seguit per Sergi Solé (1:03:56) i Josep Morales (1:06:03). Les tres primeres posicions en categoria femenina les van ocupar Laia Aguilar (1:26:17), Margia Beringues (1:33:33) i Ingrid Ruiz (1:36:48).

Cursa de muntanya de Tivissa: campionat de Catalunya amb un recorregut tècnic i exigent | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...

Per als que no volien córrer l'organització va preparar una marxa de muntanya de 8,5 Km que anava des de Tivissa directament a l'ermita de Sant Blai pel GR7, seguint pel camí dels Carboners i pujant a la Tossa des d'on es baixava cap a la Llena fins arribar a Tivissa.


Enllaços relacionats: