Sant Jaume d´Enveja, harmonia natural

CAT | ES


Cursa BTT Benissanet: els líders no fallen i es proclamen guanyadors de la Xallenger 2016

El 3 de juliol la Xallenger BTT Terres de l’Ebre arribava a la seva última cursa amb la 7a Cursa l’Auberge de Benissanet. Els líders del circuit es veien obligats a guanyar les respectives curses per a proclamar-se guanyadors o aconseguir una molt bona posició i no van fallar. La cursa llarga la van guanyar Pau Marzà, en homes, i Veerle Cleiren, en dones; mentre que Gerard Sánchez i Rebecca Leaper van guanyar la cursa curta.

Etiquetes   btt, xalenger btt 2016, benissanet, ribera ebre

Publicat el5/7/2016

El passat diumenge 3 de juliol, la Xallenger BTT Terres de l'Ebre 2016, arribava al seu final amb la cursa de de L'Auberge de Benissanet.

Aquesta cursa era d'obligada assistència, sobretot per als primers classificats de les categories absolutes perquè la diferència de punts amb els seus perseguidors feia que, qui guanyés la cursa, es proclamava campió del circuit ebrenc de bicicleta de muntanya. Per tant, els líders, havien de ser conservadors però al mateix temps ambiciosos per guanyar la cursa.

El poble de Benissanet, a la Ribera d'Ebre, es va abocar de ple en l'organització de la setena edició de la cursa de BTT, batejada amb el nom de la fruita més coneguda de Benissanet, l'auberge, que no és altra cosa que una excel·lent varietat de préssec que es conrea als camps del poble, amb que, evidentment, es va obsequiar a tots els participants. A les 9 del matí, des de davant l'Ajuntament, es donava la sortida conjunta a la cursa curta, de 24 Km i 500 metres de desnivell positiu, i la cursa llarga, de 40 Km i 1100 metres de desnivell positiu. El sol d'aquella hora ja feia preveure que la jornada seria calorosa tot i que una mica de vent suau va ajudar a que els ciclistes no patissin tant com en edicions anteriors.

Cursa BTT Benissanet: els líders no fallen i es proclamen guanyadors de la Xallenger 2016 | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...sortida de la 7a cursa BTT L'Auberge de Benissanet


Després d'un breu recorregut urbà es deixaven els carrers del poble per la zona de l'ermita de la Mare de Déu del Pilar per seguir pel camí dels Plans i el camí del mas de Mallo. Cap al quilòmetre 5, es passà pel mas de Parretes i després pel mas del Masso, per tot seguit entrar al sender el pinar del Comte, de gairebé 1 Km fins a la vall de Rius, on seguien un per un tram curt de pista fins a un altre sender a Valldellins, tot seguit i sense descans tocava una pujada per pista fins al coll de Comes, on se separaven els que feien la cursa llarga i la curta. Els de la distància curta emprenien el camí de tornada a Benissanet mentre que per als que feien la distància llarga, començava la part forta del matí amb dues pujades molt dures a les Salvaterres i, pel camí de Gandesa fins a Lo Concalís, el punt més alt de la ruta amb 456 m. (Benissanet està a una alçada de 15 m.). Des d'aquí pràcticament tot era baixada, inicialment per un sender molt ràpid de gairebé 3 Km, que portava als bikers altre cop al coll de Comes, des d'on trobaven el mateix recorregut que els de la cursa curta, on encara tenien algun tram de sender i pista entre camps d'auberges més abundants com més s'apropaven a la línia d'arribada.

Cursa BTT Benissanet: els líders no fallen i es proclamen guanyadors de la Xallenger 2016 | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...participants de la 7a cursa BTT L'Auberge de Benissanet


El guanyador de la cursa curta, amb un temps de 1:07:59, va ser el dominador d'aquesta distància durant tota la Xallenger 2016, Gerard Sánchez (Cyclus - La Ràpita) que ha guanyat 5 de les 6 curses del circuit, seguit per Edgar Aránega (Cicles Masvi) i Rosemberg Cardona (Via Verda Esports Team). En dones, la cursa curta la va guanyar la Rebecca Leaper (CC Miami Platja - Megabici), seguida per Mireia Puigbert (Cc Alcover) i Cristina Puyo (Montbike Amposta).

La cursa llarga la va guanyar Pau Marzà (1:58:10) del Revista l'Olivé - Megabici; el van acompanyar al podi Xavier Jornet (CC Bike Taller) i Àlex Marrassé (Nolobike). En dones la cursa llarga la va guanyar Veerle Cleiren (CC Montbrió del Camp), acompanyada al podi per Arantxa Salvadó (CC Miami Platja - Megabici) i Pili Franco (Catalunya Sud - Fàbregues).


Els líders de cada categoria no fallen i es proclamen guanyadors de la Xallenger 2016

A manca de les classificacions oficials, els guanyadors de la Xallenger BTT Terres de l'Ebre del 2016 serien, Gerard Sánchez (Cyclus - La Ràpita) i Cristina Puyo (BTT Montbike Amposta) en la modalitat curta; mentre que Pau Marzà (Revista L'Olivé - Megabici) i Veerle Cleiren (CC Montbrió del Camp).

Cursa BTT Benissanet: els líders no fallen i es proclamen guanyadors de la Xallenger 2016 | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...participants de la 7a cursa BTT L'Auberge de Benissanet


Enllaços relacionats: