Restaurant L´Estany Casa de Fusta. Cuina tradicional deltaica

CAT | ES


Curs d'iniciació a l'orientació als Ports

Port Nòmada organitza el cap de setmana del 30 de setembre i 1 d’octubre un curs adreçat a qui vulgui iniciar-se en les curs d’orientació o aprendre tècniques per orientar-se en rutes a la muntanya

Etiquetes   activitats outdoor, curses orientacio, muntanya, cursos, parc natural ports

Publicat el13/9/2023

Als anys vuitanta del segle passat, des dels països nòrdics arriba a l'estat espanyol una nova pràctica esportiva, les curses d'orientació. Camp a través, contrarellotge i sense itinerari prefixat, el participant ha de passar per uns controls assenyalats en un mapa en el menor temps possible i amb l'ajuda d'una brúixola. La lectura del mapa permet saber les distàncies, els desnivells i els elements més destacats del terreny per on es passarà (roques, tallats, senders, camins, rius, edificacions, rases, vegetació, etc.). Guanya qui va segur per l'itinerari més idoni amb la màxima velocitat possible.

Si esteu pensant a iniciar-vos en aquesta pràctica o simplement voleu aprendre tècniques per orientar-vos en les vostres rutes per la muntanya, Port Nòmada organitza el cap de setmana del 30 de setembre i 1 d'octubre un curs d'iniciació a l'orientació al Port.

El primer dia hi haurà una sessió teòrica i pràctica al refugi de la UEC a Caro, on després d'una breu introducció al món de l'orientació es repassaran els conceptes bàsics sobre la interpretació de mapes. La part pràctica serà una passejada per l'entorn del refugi on s'explicarà com utilitzar la brúixola i el mapa per orientar-se a la muntanya.

El segon dia, el curs continuarà a l'Àrea de la Cova Avellanes on els inscrits, en parelles o en petits grups, després de les explicacions i l'entrega del mapa, hauran de completar un recorregut per trobar les balises.

El curs, que ja ha obert les inscripcions, permet inscriure's els dos dies a un preu de 20 € o bé només un dia per 15 €. Trobareu més informació al web portnomada.com, enviant un correu a portnomada@gmail.com o un whatsapp al 650721244.

Curs d’iniciació a l’orientació als Ports | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Per: Redacció