Món Natura Delta de l´Ebre. Gaudeix de la màgia del Delta de l´Ebre

CAT | ES


Cultivar macroalgues a les badies del delta de l'Ebre és viable

L’explotació comercial del producte es podria iniciar l’any que ve

Etiquetes   entorn, aquicultura, de la mar, badia alfacs, badia fangar, delta ebre

Publicat el23/11/2023

Cultivar macroalgues a les badies del delta de l’Ebre és viable | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Dos tècnics fent proves del cultiu d'algues a les instal·lacions aqüícoles de les badies del Delta


Cultivar macroalgues en condicions naturals i controlades a les badies del delta de l'Ebre és viable. Ho certifiquen els resultats de la prova pilot que s'ha fet al Fangar i els Alfacs i a les instal·lacions de l'IRTA a la Ràpita (Montsià) des del passat mes d'abril. Hi ha col·laborat organismes i empreses representatives del sector. S'ha establert "una metodologia" per cultivar-les i s'ha elaborat una guia d'orientació per als aqüicultors que s'ho plantegin com a alternativa per a diversificar la producció de musclo i ostra. De fet, es podria fer la primera explotació comercial de macroalgues a Catalunya durant el primer semestre de l'any que ve. La demanda internacional del producte es preveu que tingui un gran increment.

Després de les proves, caldrà determinar quines espècies d'algues són les més indicades a cultivar segons les condicions naturals de l'entorn on es volen produir i sobretot les mesures preventives que cal adoptar "per evitar la predació de les algues o la competència d'altres espècies oportunistes de la zona". També caldrà "aprofundir en el coneixement de les tècniques de cultiu de cada espècie".

La Unió Europea és un dels importadors més importants de productes d'algues i microalgues a tot el món i la Comissió Europea en fomenta "la producció" com a "objectiu estratègic de la sobirania alimentària", així com "eina d'adaptació i mitigació de les explotacions aqüícoles davant dels efectes del canvi climàtic".


Per: ACN

Foto: Cedida ACN

comparteix-ho