Horta de Sant Joan, un paradís a la Terra Alta

CAT | ES


Crida a extremar les precaucions per l’elevat risc d’incendi previst a les Terres de l’Ebre

L’entrada de vent a partir de demà dissabte i la possibilitat de tempestes amb llamps avui provocaran un risc d’incendi elevat a les Terres de l’Ebre i el sud de Tarragona

Etiquetes   natura, incendi, prevenció, terres ebre, priorat

Publicat el26/7/2019

Crida a extremar les precaucions per l’elevat risc d’incendi previst a les Terres de l’Ebre | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Zona de la Caramella, al Parc Natural dels Ports


Protecció Civil de la Generalitat ha emès una prealerta del Pla especial per incendis forestals a Catalunya INFOCAT específicament per l'elevat risc d'incendi previst durant tot el cap de setmana a les Terres de l'Ebre i les comarques del Baix Camp i el Priorat.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya SMC per avui es preveuen tempestes amb llamps associats a les comarques de les Terres de l'Ebre, al Baix Camp i al Priorat que poden anar acompanyades de ratxes fortes de vent. A partir de demà, es preveu l'entrada de vent fort a aquestes mateixes comarques que s'intensificarà especialment a partir de la tarda – vespre i fins diumenge al migdia.

Segons el Servei de Prevenció d'Incendis, en aquestes zones es donen elevats índexs de sequera i una vegetació molt malmesa per la manca de precipitacions, que en combinació amb les previsions meteorològiques anteriors generaran valors de risc d'incendi forestal elevat.

Per aquests motius, els Agents Rurals han informat que a partir d'aquesta matinada a les 00:00 h tancaran de forma preventiva els accessos als espais naturals de a la Serra de Montsià, a la Serra de Cardó - el Boix i al perímetre de Protecció de Tivissa, Llaberia, Vandellòs i Pradell.

Davant d'aquesta situació de risc molt elevat, els Bombers de la Generalitat i el Cos d’Agents Rurals tenen previst augmentar la seva activitat de vigilància i prevenció en aquesta zona, reforçant els efectius per evitar ignicions i fer front a possibles incendis.

Protecció Civil de la Generalitat fa una crida a la col·laboració i compromís de tothom per evitar situacions de risc en l'entorn forestal i, especialment, evitar llençar qualsevol burilla des d'un vehicle, encara que sembli apagada. Amb una ventada pot revifar i ser l'inici d'un foc forestal. Es demana extremar les precaucions en aquestes zones afectades pel risc durant el cap de setmana.

Des del CECAT, s'ha sol·licitat als ajuntaments de les zones afectades el reforç de la vigilància forestal.
comparteix-ho