Masdenverge, al bell mig de dos parcs naturals

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#1/22/2022#) AND (caducitat>=#1/22/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Cremes controlades de senillar al Parc Natural del Delta de l'Ebre

El pla de cremes es durà a terme als Ullals de Baltasar, a les llacunes de l’Encanyissada i la Tancada, a l’illa de Buda, a la Bassa de les Olles, la Platjola i en altres petites zones disperses d’espais naturals del Delta

Etiquetes   natura, parc natural delta ebre, delta ebre

Publicat el12/2/2021

Cremes controlades de senillar al Parc Natural del Delta de l’Ebre | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...


Aquest mes de febrer estem duent a terme una sèrie de cremes controlades de senillars (Phragmites australis). Els objectius de les cremes són rejovenir aquesta espècie vegetal i el seu ambient; reduir l'acumulació de biomassa i matèria orgànica en espais humits; facilitar el moviment de la fauna present i evitar que el senill crei ambients massa tancats, entre altres.

El pla de cremes es durà a terme als Ullals de Baltasar, a les llacunes de l’Encanyissada i la Tancada, a l'illa de Buda, a la Bassa de les Olles, la Platjola i en altres petites zones disperses d'espais naturals del Delta. La superfície total serà de 75 hectàrees aproximadament.

Les cremes són una eina de gestió que s'ha d'utilitzar amb precaució, a fi de no produir danys sobre tercers o a la mateixa vegetació o fauna. les realitza el Grup Especial de Prevenció d’Incendis Forestals i Agents Rurals.

La planificació dels treballs s'ha dissenyat amb l'objectiu de minimitzar l'impacte en l'entorn, de manera que les cremes s'efectuen per fraccions, repetint l'operació cada quatre o cinc anys a la mateixa secció.


Per: Redacció

Foto: Parc Natural del Delta de l'Ebre