Horta de Sant Joan, un paradís a la Terra Alta

CAT | ES


Creada la cooperativa Dones Arrosseres del Delta de l'Ebre, SCCL

La finalitat inicial d’aquesta Cooperativa, integrada només per dones pageses amb experiència en el sector de l’arròs, és la producció i comercialització de la varietat Arodelta

Etiquetes   de la terra, sector agroalimentari, agricultura, arros, pagesia, sector primari, sector arrosser

Publicat el2/2/2023

Creada la cooperativa Dones Arrosseres del Delta de l’Ebre, SCCL | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Les sòcies de la nova cooperativa Dones Arrosseres del Delta de l'Ebre, SCCL


El passat divendres dia 27 de gener, es va constituir la cooperativa Dones Arrosseres del Delta de l'Ebre, SCCL, tot donant per finalitzat un procés que va començar durant el mes de març de l'any passat a partir d'una idea de l'artista Jaume Vidal Arasa, que les sòcies cooperativistes han anat evolucionant. Un procés que ha comptat amb la col·laboració del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, l'IRTA Estació Experimental de l'Ebre (IRTA Amposta), l'Ajuntament d'Amposta i l'Associació de Dones Món Rural de Catalunya.

La finalitat inicial d'aquesta Cooperativa, integrada només per dones pageses amb experiència en el sector de l'arròs, és la producció i comercialització de la varietat Arodelta, que és un arròs aromàtic de gra llarg, i cal destacar que la llavor està elaborada per una de les seves sòcies, aquí al Delta. Una llavor que ha esdevingut única a Europa amb aquestes característiques.

Aquest arròs vol retre homenatge a totes les dones que, durant anys i anys s'han deixat la pell pels arrossars i que mai han estat reconegudes, a les actuals que ara obren camí, i a les que vindran. A la vegada també persegueix l'elaboració d'un arròs de màxima qualitat i amb tota l'essència del nostre territori, el Delta de l'Ebre.

Durant els propers mesos sortirà a la venda amb una marca que encara està pendent de registrar.


Per: Redacció

Foto: Cedida

comparteix-ho