Jornades gastronòmiques del polp a caduf i el peix de llotja de Benicarló. Del 7 d’octubre al 3 de novembre

CAT | ES


La creació audiovisual pren protagonisme en la nova edició del cicle Ebre, Art & Patrimoni

El festival, que reivindica el sentit contemporani del patrimoni colꞏlectiu a través de l’art, es podrà veure en tretze museus i centres d’interpretació de l’Ebre entre agost i setembre

Etiquetes   vida activa, patrimoni, cultura, turisme, terres ebre

Publicat el23/7/2020

La creació audiovisual pren protagonisme en la nova edició del cicle Ebre, Art & Patrimoni | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... La nova edició d’Ebre, Art & Patrimoni se celebrarà del 7 d’agost al 30 de setembre


Audiovisuals i patrimonis aniran de la mà en la nova edició del cicle Ebre, Art & Patrimoni, on enguany participaran tretze artistes que han creat un audiovisual per cada un dels espais patrimonials de les quatre comarques de les Terres de l’Ebre. “Utilitzem l’art com a mitjà per proporcionar altres lectures del nostre patrimoni, el que ens regala també l’oportunitat d’obrir els museus i centres d’interpretació a públics més diversos", explica el director del Museu de les Terres de l’Ebre, Àlex Farnós. El cicle Ebre, Art & Patrimoni està organitzat pel Servei d’Atenció als Museus de les Terres de l’Ebre, encapçalat pel Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre i el Departament de Cultura.

Partint de la idea que els museus són un espai per expressar valors substancials i compartits, importants per al benestar individual i comunitari a través de les seves dimensions estètiques i simbòliques, la nova edició d’Ebre, Art & Patrimoni se celebrarà del 7 d’agost al 30 de setembre i integrarà les projeccions amb el programa d'activitats habituals de cada un dels centres que hi participen. D'aquesta manera, els museus i centres patrimonials ofereixen en els seus espais un programa conjunt que pretén apropar el paisatge, la història, les formes de vida i el patrimoni a la ciutadania, creant sinergies de forma transversal per atreure nous públics i renovar l’oferta conjunta dels museus i equipaments del territori.


Espais

Els espais que participen en aquesta edició d’Ebre, Art & Patrimoni són: el Museu de les Terres de l'Ebre a Amposta, el Museu de Tortosa, el Centre d’Interpretació de la Vida a la Plana a Santa Bàrbara, el Centre d’Interpretació de la Serra del Montsià a Freginals, el Centre d’Interpretació d’Art Rupestre Abrics de l’Ermita a Ulldecona, el Centre d’Interpretació de la Terrissa a la Galera, el Museu de la Mar de l'Ebre a la Ràpita, el Centre d’Interpretació de la Serra de Godall, el Centre d’Interpretació del Ferrocarril a Móra la Nova, el Centre d’Interpretació de les Barraques del Delta a Sant Jaume d’Enveja, el Museu de la Pauma a Mas de Barberans, el Centre d’Interpretació Viure al Poble a Masdenverge i diversos espais del Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l’Ebre (COMEBE), a la comarca de la Terra Alta.


Autors

Pel que fa als autors que faran possible la materialització d'aquesta edició, trobem noms de joves artistes, al costat d'experimentats videocreadors/es. Amb tot, elles i ells són: Alfons Cherta i David Bertomeu, Elisenda Trilla i Guillem Voltas Calbet, Eva Mascarell, Jaume Moya i Sefa Villalbí, Júlia Urgell Gironés, Laura Lázaro, Lupini & Ratini, Marta Villadrich, Noèlia Domènech, Oriol Gracià, Pau Bertomeu, Priscila Gomez Alegre i Feliu Mollà, i Xavier Barberà.


De l'escultura sonora a la creació visual, passant per la dansa, la fotografia, la poesia, la ilꞏlustració o la música experimental

El cicle, que se celebra des de fa set anys, pretén buscar anualment una disciplina artística com a eix conductor, la qual cosa ha motivat fins ara la participació de 106 artistes d'àmbits temàtics diferents en les anteriors edicions. De fet, els anys parells pren el nom d’Ebre, Art & Patrimoni per la seva vinculació a les arts més plàstiques, mentre que els imparells, porta per nom Ebre, Música & Patrimoni i pren la música com a element vertebrador. Pel que fa a l’edició actual, tot i que la idea inicial partia de les arts visuals matèriques, s’ha optat per la creació audiovisual per fer possible una edició segura i adaptada a les necessitats actuals vinculades a la pandèmia de la COVID-19. La ilꞏlustració va ser l'eix protagonista de la darrera edició d’Ebre, Art & Patrimoni, mentre que la dansa ho va fer l’any passat amb Ebre, Música & Patrimoni.


Per: Redacció

Foto: Cedida

comparteix-ho