Camí Ignasià. Nou camí en btt. Loyola - Manresa

CAT | ES


Les Coves Meravelles de Benifallet tornen a obrir aquest cap de setmana

El Llagut Benifallet ho farà el 27 de març. Les dos propostes, coves i llagut, formen part de l’àmplia oferta turística de Benifallet sota la marca “Benifallet, cor de l’Ebre”

Etiquetes   turisme, turisme cultural, turisme natura, coves meravelles, benifallet, riu ebre, baix ebre, terres ebre

Publicat el19/3/2021

Les Coves Meravelles de Benifallet tornen a obrir aquest cap de setmana | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Les Coves Meravelles de Benifallet tornaran a obrir aquest cap de setmana i el Llagut Benifallet ho farà el 27 de març, activant de nou totes les mesures perquè la visita es faci amb la màxima seguretat. Tots dos actius formen part de l'àmplia proposta turística del municipi que sota la marca “Benifallet, cor de l'Ebre” ofereix a les persones que ens visiten: natura, cultura, esport, gastronomia, allotjament i comerç. Així, a Benifallet, el visitant pot endinsar-te a l'interior de la terra recorrent la Cova Meravelles i la del Dos; viatjar pel riu amb el Llagut Benifallet o fer una baixada amb caiac o piragua; recorrer la Via Verda per passejar o anar en bicicleta des d'un dels indrets més bells del seu recorregut, l'Estació de Benifallet; fer senderisme per les muntanyes de Cardó o pels GR 99 i GR 7, viatjar a la història visitant el poblat ibèric del Castellot de la Roca-Roja; o aproximar-se a contemplar el balneari de Cardó, l'església barroca i l'ermita del romànic tardà, única al sud de Catalunya. I,i tot plegat, amb la millor oferta gastronòmica i d'allotjament.

El municipi és geogràficament el cor de l'Ebre català, ben comunicat, i, dels pocs que limiten amb tres de les seves quatre comarques: Baix Ebre, Terra Alta i Ribera d'Ebre. I, a més, a mitja hora de la comarca del Montsià. Equidistant de Tortosa, Amposta, Gandesa i Mora d'Ebre, limitant amb el Pinell, Rasquera, Miravet, Prat de Comte, Paüls, Xerta i Tivenys, ocupa un lloc estratègic per poder gaudir tant de l'oferta turística del municipi com del de la resta de les Terres de l'Ebre, per la qual cosa es converteix en el lloc ideal per allotjar-se i conèixer aquest lloc tan emblemàtic del sud de Catalunya.

Des de Benifallet, s'està a un pas del mar, a tocar del Perelló, la Cala i l'Ampolla, i de la muntanya, d'entorns naturals idíl·lics com són les serres de Cardó i Boix; el parcs naturals del Port i del Delta de l'Ebre; els rius Algars i Sénia; l'Assut de Tivenys i Xerta; els passos de barca de Miravet, Garcia i Flix i els llaguts d'Ascó, Tortosa, que s'afegeixen al de Benifallet; les Olles de Bot i Horta; la serra de Llaberia; la Reserva natural de Sebes a Flix, i de l'espectacle que representa la Ribera en flor. I envoltat d'un patrimoni cultural i històric ric i ampli com poden ser la Catedral de Tortosa; els cellers modernistes del Pinell i Gandesa; el castell templer de Miravet; els pobles amb encant de Batea, Horta, la Fatarella i Tivissa, entre molts altres, i dels espais de la Batalla de l'Ebre a la Terra Alta, i a prop del museu de la Pauma al Mas de Barberans, del del Ferrocarril de Mora la Nova, i de les pintures rupestres del Perelló i d'Ulldecona, als quals es podria afegir un llarg etcètera.


Horaris

Les Coves obriran aquest cap de setmana de 10 a 14 i de 16 a 20 hores. És recomanable concertar visita prèvia. Hi haurà entrades a les 10.15, 11.15, 12.15, 13.15, 16.15, 17.15, 18.15 i 19.15. A Setmana Santa estaran obertes tots els dies. Després de Setmana Santa obriran de dimecres a diumenge fins al juliol i agost quan ja tornaran a obrir tots els dies.

El Llagut Benifallet iniciarà els viatges el cap de setmana del 27 de març. Estarà en funcionament tota la Setmana Santa i després obrirà tots caps de setmana fins al juliol i agost, quan oferirà viatges tots els dies. Els horaris dels recorreguts són les 11, 12.30, 16.30 i 18 hores.

També el 27 de març tornarà a obrir el Punt d'Informació Turística, de 10 a 13.30 hores i de 16 a 18 hores. Durant la Setmana Santa estarà obert tots els dies i després de Setmana Santa tots els caps de setmana fins al juliol i agost quan ja obrirà tots els dies.


Mesures de Seguretat

L'aforament recomanat per visita a les Coves serà de 16 persones i al Llagut de 25 persones. Totes les persones hauran de portar mascareta. Els xiquets hauran de portar-ne a partir dels 6 anys i és recomenable que l'usin també els que tenen entre 3 i 5 anys. S'ha previst la senyalització així com l'itinerari de visita per garantir la distància de seguretat. Tant a la recepció, on es venen les entrades, com a l'entrada de les Coves, com a l'entrada al Llagut i al Punt de Turisme, les persones hauran de netejar-se les mans amb líquid hidroalcohòlic.

Més informació: www.benifallet.cat


Per: Redacció