Hotel Restaurant La Fàbrica de Solfa. Beseit. Una cuina moderna i atrevida basada en la tradició

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#11/30/2021#) AND (caducitat>=#11/30/2021# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Les Coves de Benifallet, declarades bé cultural d’interès local (BCIL)

El ple del Consell Comarcal del Baix Ebre va aprovar la declaració, que traslladarà a l’Ajuntament de Benifallet i al departament de Cultura perquè s’inclogue aquest conjunt arqueològic en el Catàleg de Patrimoni Cultural Català

Etiquetes   turisme, turisme cultural, patrimoni, coves meravelles, benifallet, baix ebre, terres ebre

Publicat el5/11/2021

Les Coves de Benifallet, declarades bé cultural d’interès local (BCIL) | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... Les Coves de Benifallet reben més de 25.000 visites anuals


El ple del Consell Comarcal del Baix Ebre va aprovar en la sessió del ple del mes d'octubre la declaració de bé cultural d’interès local (BCIL) de les Coves de Benifallet/Coves Aumidiella, propietat de l’Ajuntament de Benifallet. Es tracta d’un potent jaciment amb formacions geològiques descobert el 1968 pel Grup d’Investigacions Espeleològiques del Centre Excursionista de Gràcia i on l’administració local ha fet un esforç per convertir-lo en un bé públic, facilitar la seua conservació i museïtzació.

Així, les Coves de Benifallet són un espai visitable, un punt d’atracció cultural i turística del Baix Ebre, un espai que rep més de 25.000 visites anuals. A més, des del 2014 l’equip de recerca de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) investiga aquest espai i ha estat precisament l’autor de l’informe tècnic de declaració de BCIL. Una declaració que es va aprobar al ple del Consell, ja que en el cas dels municipis de menys de 5.000 habitants la competència recau en l’ens comarcal. Ara, l’acord plenari es traslladarà a l’Ajuntament de Benifallet i al departament de Cultura perquè s’inclogue aquest conjunt arqueològic en el Catàleg de Patrimoni Cultural Català.

El plenari també va acordar prorrogar l’usdefruit atorgat a l’Ajuntament de Tortosa sobre el llagut Lo Sirgador, per un període de deu anys, amb l’objectiu de facilitar que l’adjudicatari pugui realitzar inversions de millora a l’embarcació de turisme fluvial que permet descobrir el tram final de l’Ebre.


Per: Redacció

Foto: EbreActiu