Autocaravanes Delta. La millor manera de viatjar amb autocaravana partint des del Delta de l’Ebre

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#6/26/2022#) AND (caducitat>=#6/26/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

El COPATE realitzarà dissabte el tercer tractament per combatre la mosca negra

La climatologia d’avui no ha permès la realització del tercer tractament contra les larves de mosca negra al riu Ebre

Etiquetes   entorn, mosca negra, riu ebre, terres ebre

Publicat el4/6/2020

El COPATE realitzarà dissabte el tercer tractament per combatre la mosca negra | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... S'abocaran 2.100 litres del producte biològic BTI en set punts de l'Ebre


El Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (COPATE) realitzarà el dissabte el tercer tractament al riu Ebre per combatre la plaga de la mosca negra. Inicialment previst per avui dijous, la climatologia adversa ha provocat traslladar-la a dissabte. Els tècnics del COPATE van dut a terme ahir dimecres els mostrejos previs, uns mostrejos que han detectat la presència de larves als macròfits del riu per la qual cosa durant el dia d'avui es farà el tractament. 

Aquesta setmana la companyia elèctrica Endesa ha regulat els cabals del riu Ebre i Segre per tal de col·laborar en el tractament. En aquest sentit, el president del COPATE, Joan Alginet, ha posat en valor la col·laboració de la companyia hidroelèctrica i la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre per tal de facilitar els cabals adequats per realitzar els tractaments quan ho determinen els criteris tècnics. Així, el cabal de l'Ebre per poder dur a terme el tractament ha de ser d'entre 200 i 300 metres cúbics per segon.

Pel que fa al tractament que es farà avui, s'abocaran 2.100 litres del producte biològic BTI en set punts de l'Ebre, compresos entre Ascó i Tortosa. Enguany, la previsió del COPATE és fer un tractament més que l'any passat, ja que s'ha incrementat la dotació pressupostària per part de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Tarragona per combatre la mosca negra. Quant al primer tractament de la temporada es va realitzar a principi de febrer, la qual cosa va permetre reduir la primera generació de larves. Amb tot, el segon tractament es va retardar per l'elevat cabal del riu.


Per: Redacció

Fotos: Cedida