Molí Hospital. Un antic molí del segle XIV restaurat i convertit en habitatge turístic de categoria superior

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#6/30/2022#) AND (caducitat>=#6/30/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

El COPATE inicia els tràmits per ampliar la Reserva de la Biosfera a totes les Terres de l’Ebre

La proposta afecta a Flix, Ascó, Riba-roja d’Ebre, Garcia, Vinebre, la Torre de l’Espanyol i la Palma d’Ebre, municipis que van quedar exclosos de la declaració de 2013

Etiquetes   entorn, reserva bioesfera, ribera ebre, terres ebre

Publicat el13/11/2018

El COPATE inicia els tràmits per ampliar la Reserva de la Biosfera a totes les Terres de l’Ebre | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... Cavalls a la Reserva Natural de Sebes, a Flix


El Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) ha acordat iniciar la tramitació per ampliar la Reserva de la Biosfera a la globalitat de les Terres de l’Ebre. La proposta afecta els municipis de Flix, Ascó, Riba-roja d’Ebre, Garcia, Vinebre, la Torre de l’Espanyol i la Palma d'Ebre, situats al nord de la comarca de la Ribera d’Ebre i que van quedar exclosos de la declaració de 2013.

Aquest acord d’ampliació es va exposar en el marc de la reunió celebrada entre els representants del COPATE i dels quatre consells comarcals de les Terres de l’Ebre, a Móra d’Ebre, el dilluns 12 de novembre. En aquesta sessió de treball, el vicepresident del COPATE i responsable de la Reserva de la Biosfera, Enric Adell, i el coordinador tècnic de la Reserva, Josep Aragonès, van explicar les actuacions dutes a terme enguany per aquest organisme tècnic, tot destacant la posada en marxa del Pla d’Especialització Competitiva i Territorial (PECT) EbreBiosfera.

El vicepresident del COPATE, Enric Adell, ha remarcat que amb aquesta proposta d’ampliació "volem incorporar a la Reserva de la Biosfera àrees de gran valor natural i d’una inqüestionable riquesa ornitològica com són els aiguamolls de la Reserva Natural de Fauna Salvatge de Sebes i Meandre de Flix o l’espai d’interès natural de Riba-roja, que actualment no hi formen part". Adell opina que la Reserva de la Biosfera "és un motor per a les Terres de l’Ebre i que, per aquesta raó, és de vital importància la inclusió en aquest projecte vertebrador del territori d’aquests set municipis de la Ribera d’Ebre". "Hi hem de ser tots", ha remarcat.

Enric Adell també ha destacat la projecció internacional que enguany ha tingut la Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre amb la participació al Fòrum internacional sobre grans rius, celebrat a Xina els dies 28, 29 i 30 d’octubre.


El COPATE inicia els tràmits per ampliar la Reserva de la Biosfera a totes les Terres de l’Ebre | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... La reunió es va celebrar a Móra d’Ebre. Foto: cedidaEl Perelló, molt per gaudir