Món Natura Delta de l´Ebre. Gaudeix de la màgia del Delta de l´Ebre

CAT | ES


Les cooperatives agràries, preocupades perquè es desploma el mercat de l'ametlla

A la Llotja de Reus, la cotització de l’ametlla ha caigut de 5,30€/kg gra (gener) a 3,40 €/kg (segona setmana de juny)

Etiquetes   de la terra, ametlla, terra alta, terres ebre, producte proximitat

Publicat el17/6/2020

Les cooperatives agràries, preocupades perquè es desploma el mercat de l’ametlla | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... La cotització de l'ametlla a la Llotja de Reus ha caigut un 35% des del gener


La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha expressat la seva preocupació per la caiguda de preus en el mercat de l'ametlla després que es donés a conèixer l'estimació de collita d'aquest fruit sec a Califòrnia. L'enfonsament tindrà greu incidència sobre el cultiu de secà, el que ocupa la major part de la superfície a Catalunya.

La FCAC ha reclamat que, per fer front a aquesta situació i garantir la viabilitat de les explotacions de secà, el Ministeri d'Agricultura recuperi el manteniment de l'actual ajut associat, l'establiment d'ecoesquemes que afavoreixin determinats sistemes productius i la posada en marxa d'un pla de reconversió a les plantacions tradicionals de secà, com a única via per assegurar la seva viabilitat.

Segons les previsions de Almond Board, les importacions d'ametlla americana a la Unió Europea augmentaran un increment del 17,6% respecte a 2019 per la producció rècord a Califòrnia, que es preveu d'1.361.000 tones d'ametlla.

La situació del sector s'agreuja, pel tancament de canal HORECA com a conseqüència de la COVID-19, la pràctica desaparició de les exportacions i la important caiguda de les cotitzacions de l'ametlla en els últims mesos en les diferents llotges nacionals (a la Llotja de Reus, l'ametlla es cotitzava al gener a 5,30 €/Kg gra enfront dels 3,40 €/kg de la segona setmana de juny).


Font: FCAC

Foto: EbreActiu

comparteix-ho