Horta de Sant Joan, un paradís a la Terra Alta

CAT | ES


Convoquen una nova edició dels Premis CDO als millors olis d’oliva verge extra

Els guardons, atorgats per la Diputació de Tarragona i l’Ajuntament de Reus, premien l’esforç realitzat pels productors del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre i revaloren els olis d’oliva de major qualitat organolèptica

Etiquetes   de la terra, oove, oli oliva, tarragona, terres ebre, priorat

Publicat el25/11/2020

Convoquen una nova edició dels Premis CDO als millors olis d’oliva verge extra | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


La Diputació de Tarragona i l’Ajuntament de Reus han convocat una nova edició dels Premis CDO (Centre de Desenvolupament de l’Oli) als millors olis d’oliva verge extra 2020. Aquests guardons tenen per objectiu reconèixer la feina i l’esforç dels productors d’oliva verge extra del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre i revalorar els seus olis. Els participants poden inscriure’s fins al 30 de novembre, a les 13h.

Podran optar a aquests guardons tots els olis que provinguin d’almàsseres de la demarcació degudament registrades en el Registre d’Indústries Agroalimentàries de Catalunya i inscrites a les Denominacions d’Origen Protegides Baix Ebre - Montsià, Siurana o Terra Alta. Cada almàssera pot presentar un sol oli a concurs i haurà de ser de dipòsits situats a les instal·lacions pròpies. L’oli participant ha de ser de la campanya 2020 i la mostra presentada ha de procedir d’un lot homogeni de 500 litres com a mínim.

Per participar al concurs s'ha d'adreçar un correu amb les dades d'inscripció a cdolireus@gmail.com abans del proper 30 de novembre a les 13h. Per a més informació sobre els premis i la inscripció us podeu adreçar en aquest mateix correu o trucar al telèfon 651 874 816.

Els olis d’oliva verge extra de producció convencional i ecològica presentats a concurs es classificaran en tres grups d’acord amb les característiques que presentin: Afruitat verd amarg, Afruitat verd dolç i Afruitat madur. El jurat atorgarà un premi i un accèssit a cadascun dels tres grups. Els premis consistiran en la compra dels olis embotellats guanyadors, en ampolles de 250ml, per un import de 1.500 euros a cadascuna de les categories, per part del Centre de Desenvolupament de l’Oli. D’aquesta manera, la Diputació de Tarragona i l’Ajuntament de Reus podran promocionar-los a través de diferents accions. A més, les almàsseres podran fer menció del premi a l’etiqueta dels envasos de l’oli d’oliva verge extra.

Els premis es lliuraran en un acte al Palau Bofarull de la Diputació a Reus, en format presencial i aforament limitat. L'acte també es podrà seguir en directe, de forma virtual. El CDO, gestionat per la Diputació de Tarragona i l’Ajuntament de Reus, reconeix des de fa catorze anys els millors olis d’oliva verge extra que s’elaboren a la demarcació.


Per: Redacció

Foto: Pixabay


Convoquen una nova edició dels Premis CDO als millors olis d’oliva verge extra | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...

comparteix-ho