Horta de Sant Joan, un paradís a la Terra Alta

CAT | ES


Controls de recol·lecció de flora protegida al Port

Els Agents Rurals practiquen controls de recol·lecció d’espècies protegides i evitar que s’usen com a ornaments nadalencs

Etiquetes   natura, parc natural ports

Publicat el10/12/2018

Controls de recol·lecció de flora protegida al Port | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... De gran valor ecològic, el grèvol a l’hivern és la base alimentària i el refugi de moltes espècies de fauna salvatge


El cos d'Agents Rurals de Catalunya està realitzant aquests dies al Parc Natural dels Ports, controls de recol·lecció de flora protegida, com el boix grèvol o el vesc.

El boix grèvol (Ilex aquifolium), juntament amb el galzeran (Ruscus aculeatus), el vesc (Viscum albus) i la molsa (Bryophyta), s'usen com a ornament en les festes nadalenques, a causa dels seus atractius fruits i a les seves peculiars fulles punxant convertint-se així en un símbol. Aquesta tradició es deu al fet que es creia que plantat prop de casa, el grèvol protegia a aquesta de la mala sort i aportava prosperitat. Com a conseqüència d’això, en molts països d’Europa es considera actualment una espècie protegida, ja que està en perill d’extinció. Els exemplars que s’hi venen han de procedir d’altres zones o de conreu.

Trieu d’altres ornaments nadalencs i vetllareu tant per aquestes espècies com per la supervivència dels animalons del bosc.

Més informació a El verd nadalenc.

comparteix-ho