Lo Sirgador, llagut turístic. Activitats al riu Ebre i a la Via Verda

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#10/6/2022#) AND (caducitat>=#10/6/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Controlat l’incendi forestal del Perelló

El foc ha cremat part d’una masia situada a l’interior del perímetre

Etiquetes   entorn, incendi, el perello, baix ebre

Publicat el12/6/2019

Controlat l’incendi forestal del Perelló | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Els Bombers de la Generalitat han donat per controlat, a les 18.17 hores d’ahir dimarts, l'incendi forestal que cremava des d'ahir a la zona del parc eòlic de les Colladetes al Perelló.

Les condicions meteorològiques d'ahi de més humitat relativa i menys temperatura havien de ser aprofitades pels efectius i finalment, van afavorir les tasques d'extinció; gràcies també al plugim que va caure damunt la zona de l'incendi durant uns trenta minuts. Les tasques es van concentrat en rematar bé aquells punts calents que encara quedaven i en la cerca de focus secundaris que a priori no s'haurien detectat. A l'hora de controlar-lo, aquesta fase prèvia ha estat molt important per què els propers dies podrien tornar a ser durs i així s'evitarien possibles reproduccions.

Segons les darreres mesures, el Cos d'Agents Rurals ha estimat que la superfície afectada per l'incendi és de 233,42 hectàrees de vegetació de pi blanc i matolls. D'aquesta, el 75% pertany a l'Espai d'Interès Natural del Tossal de Montagut.

El foc també ha cremat parcialment les dependències annexes d'una masia, a on no hi havia ningú, situada al flanc esquerre a la zona del Bon Mosso, dins el perímetre.

A les 19.00 hores, s'ha fet una nova reunió operativa i els comandaments han establert que durant la nit es mantindran 12 dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat i que, esgraonadament, es desmuntarà el CCB (Centre de Comandament de Bombers).

El comportament d'aquest incendi forestal, pel que fa a la seva intensitat i velocitat i, sobretot tenint en compte les dates en què s'ha produït, ha sorprès els Bombers de la Generalitat. Per aquest motiu, des dels Bombers demanem la col·laboració per tal d'extremar les mesures de prevenció.

D'altra banda, des que va arribar a la zona de l'incendi, la maquinària pesant ha jugat un paper molt important. Gràcies a la tasca duta a terme per les dues màquines tipus bulldozer, es van poder lliurar diverses dotacions terrestres de Bombers que estaven emplaçades a l'interior del perímetre.Enblau, creadors d’aventures. Piragüisme, senderisme, birdwatching


Fotos: