Horta de Sant Joan, un paradís a la Terra Alta

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#8/12/2022#) AND (caducitat>=#8/12/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Continuen les tasques de control i seguiment de la granota toro al Delta de l'Ebre

Fins ara, tècnics del Parc Natural han capturat 882 capgrossos d’aquesta espècie invasora

Etiquetes   natura patrimoni, fauna, delta ebre, granota toro

Publicat el2/8/2018

Continuen les tasques de control i seguiment de la granota toro al Delta de l’Ebre | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


El Parc Natural del Delta de l'Ebre continua amb les tasques i treball de seguiment i control de la granota toro a les llacunes del Delta. Fins avui dijous 2 d'agost, ja s'han capturat 882 de capgrossos d'aquesta espècie. De moment, però, no s'ha capturat cap exemplar adult ni tampo s'han sentit cantar des de fa 3 setmanes. Tampoc s'ha capturar ni escoltat cap individu d'aquesta espècie invasora en el perímetre exterior del focus.

Originària d'Amèrica del Nord, la granota toro està considerada una de les 100 espècies invasores més nocives del món. Va ser durant l'elaboració d’uns estudis biològics quan, el passat 14 de juny, es van detectar quatre capgrossos que, aparentment, semblaven cries de la perniciosa espècie. El Servei de Fauna i Flora i el Parc Natural del Delta de l'Ebre van activar el protocol per aclarir si, efectivament, els capgrossos eren un indici fefaent de l’assentament de l’espècie al delta de l’Ebre. Els resultats genètics de l'Institut de Biologia Evolutiva (CSIC-UPF) van confirmar que es tractava de cries d’aquesta granota, una presència considerada molt nociva pel seu impacte ecològic.

Les espècies invasores són la segona causa de pèrdua de biodiversitat al món: fan perillar, desplacen i, fins i tot, causen l’extinció de les espècies natives. També tenen impactes socioeconòmics i en la salut humana.


Continuen les tasques de control i seguiment de la granota toro al Delta de l’Ebre | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Font i fotos Parc Natural del Delta de l'Ebre