Lo Sirgador, llagut turístic. Activitats al riu Ebre i a la Via Verda

CAT | ES


Constituïdes les subseus dels CSIT World Sport Games Tortosa 2019

Amposta, Deltebre, Gandesa, la Ràpita i Móra d’Ebre s’hi han constituït com a subseus dels CSIT World Sport Games Tortosa 2019. També s’ha signat el conveni per a la creació del comitè organitzador

Etiquetes   esports, tortosa, baix ebre, terres ebre

Publicat el2/12/2017

Constituïdes les subseus dels CSIT World Sport Games Tortosa 2019 | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... L'acte institucional s'ha presentat aquest matí a l'Espai Sant Domènec de Tortosa


L'organització dels CSIT World Sport Games 2019, que s'han de disputar a Tortosa i en diversos municipis del conjunt de les Terres de l'Ebre, ha fet avui un pas més amb la constitució de les subseus i la signatura del conveni per a la creació del comitè organitzador. Els municipis d'Amposta, Deltebre, Gandesa, Móra d'Ebre i Sant Carles de la Ràpita seran subseus i acolliran la celebració d'activitats esportives en diferents disciplines. Aquest matí s'ha fet la signatura oficial del protocol en un acte institucional a l'Espai Sant Domènec, on aquests municipis s'han constituït oficialment en subseus dels jocs. L'acte ha comptat amb la presència del Secretari General de l'Esport de la Generalitat de Catalunya, Gerard Figueras, el president de la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC), Jaume Domingo, la representant del CSIT, Valeria Gherardini, els alcaldes de Tortosa, Ferran Bel, Amposta, Adam Tomàs, Deltebre, Lluís Soler, Gandesa, Carles Luz, Sant Carles de la Ràpita, Josep Carles Caparrós, i la regidora de l'Ajuntament de Móra d'Ebre, Maria Rodríguez. en representació de l'alcalde, Joan Piñol.

El titular d'Esports del Govern català ha destacat el repte que suposa per a Tortosa, les Terres de l'Ebre i el conjunt de Catalunya l'organització d'aquests jocs. "Com a país, des de les olimpíades de Barcelona 92, tenim un prestigi internacional en l'organització d'esdeveniments esportius. Estic convençut que aquests també seran uns jocs referents." Figueras ha agraït la generositat dels municipis ebrencs que acolliran com a subseus diferents competicions.

L'alcalde de Tortosa ha reiterat l'oportunitat que representa aquest esdeveniment per a Tortosa i l'Ebre en l'àmbit de l'esport, però també en el de la promoció turística i la cohesió social. "Volem fer els millors jocs de la història del CSIT", ha afegit Bel, després d'agrair el compromís dels alcaldes del territori, dels consells esportius, de la Generalitat i de la UCEC. L'alcalde ha afegit que els jocs de 2019 comptaran amb un equip de voluntaris que han de contribuir a l'èxit de l'esdeveniment. Ferran Bel també ha tingut paraules de record per als membres del govern empresonats i ha desitjat que es recuperi ràpidament la normalitat institucional i democràtica al país.

El president de la UCEC ha avançat que abans dels jocs de 2019, en què es preveu la participació d'uns 7.000 esportistes, hi ha els jocs esportius populars, que se celebraran l'any vinent a Tortosa, i on es preveu l'assistència d'entre 3.500 i 4.000 esportistes. Jaume Domingo ha dit que l'esforç organitzatiu és molt important ja que "ens exigim uns estàndards de qualitat molt elevats". En aquest sentit ha expressat l'intens treball d'equip que hi ha, des del primer dia, al darrera de la organització dels CSIT de Tortosa 2019. Finalment, la representant internacional del CSIT, Valeria Gherardini, ha recordat la trajectòria d'un organisme, format per 42 països, que treballa per la millora de la cohesió social mitjançant l'esport amateur. Gherardini ha dit que l'elecció de Tortosa i Terres de l'Ebre com a seu de la propera edició dels jocs es va produir gràcies a la infrastructura esportiva, la capacitat d'acollida del territori, la referència de Barcelona, però sobretot "per l'aposta i el treball conjunt del territori i les institucions".

comparteix-ho