Venda online productes de la Terra

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#1/28/2022#) AND (caducitat>=#1/28/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Consells per iniciar-se en l'observació d'ocells al delta de l'Ebre

Comença a ser una bona època per a l’observació d’ocells al Delta, els mesos d’abril i maig són mesos que els ocells comencen a tenir una vida més activa, és època d’aparellament, millora la climatologia i els camps d’arròs comencen a emplenar-se d’aigua ...

Etiquetes   ocells, delta ebre, birdwhatching, fauna

Publicat el16/4/2014

Comença a ser una bona època per a l'observació d'ocells al Delta, els mesos d'abril i maig són mesos que els ocells comencen a tenir una vida més activa, és època d'aparellament, millora la climatologia i els camps d'arròs comencen a emplenar-se d'aigua, totes aquestes característiques i altres de caràcter més tècnic fan que els mesos de primavera i estiu al Delta de l'Ebre siguin bons per a l'observació d'aus, és per això que us recomanem alguns consells de principiant que us aniran bé per observar-los amb més facilitat.

Primer de tot ens facilitarà l'observació de més quantitat i varietat d'aus, el fet que sempre que anem per llocs o zones protegides, com per exemple, zones de parc natural, itineraris de bici, llocs poc transitats per cotxes i camins de pas públic no apte per a medis de locomoció, ja que les aus eviten zones amb molt de soroll i transitades.

Les llacunes de l'Encanyissada, la Tancada, l'Illa de Buda (Mirador del Migjorn), l'lAlfacada, i la llacuna del Garxal són unes de les diverses possibilitats per poder fer bones observacions. Cal evitar sempre les hores de molta calor i sol i períodes com poden ser els migdies, ja que les aus solen arrecerar-se entre la vegetació. Sobretot a l'estiu és aconsellable l'observació a primeres hores del matí i últimes de la tarda, ja que és quan les aus tenen més activitat.

Consells per iniciar-se en l’observació d’ocells al delta de l’Ebre | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...mirador del Garxal, al delta de l'Ebre (Riumar, Deltebre)


Aprofitant aquest consell, sempre recomanem repel·lent d'insectes, en especial per a mosquits, ja que tot i que no es considera un gran problema com en anys anteriors, sí que pot ser molest a la sortida i posta de sol, depenen de la zona d'observació.

Porteu roba amb colors apagats, beixos, marrons, etc., i eviteu colors vius com els taronges, vermells i colors clars, ja que els ocells els perceben més fàcilment.

Els camps d'arròs, i sobretot els mesos d'abril, maig i juny, són bones zones per a l'observació d'aus, ja que aprofitant es camps negats d'aigua i la confusió que genera per a un ocell un camp d'arròs per llacunes amb l'afluència d'insectes i cucs per alimentar-se afavoreix l'observació en aquest medi.

Remarquem espècies d'aus que podreu observar amb més facilitat, ja que la seva població és molt nombrosa.

El bec d'alena és un ocell atractiu per a observar-lo en zones properes al mar, a la llacuna de la Tancada, les salines de la Trinitat, igual que el flamenc, on aquest any s'ha assolit el rècord històric de població amb 17.971 exemplars. El capó reial també el podreu observar a camps d'arròs, a el Garxal, etc., amb una població de 3.899 exemplars. I altres ocells que ens visiten a partir de la primavera i que la seva població és bastant important, com el cames llargues, l'agró roig, martinets de nit, etc.

Consells per iniciar-se en l’observació d’ocells al delta de l’Ebre | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...Martinet de nit o Doral (Nycticorax nycticorax)


Per últim, us detallem una adreça web on podreu trobar informació actualitzada d'ocells d'arreu de Catalunya, així com observacions que se solen veure a zones humides, entre elles el Delta de l'Ebre (ornitho.cat) i una publicació que va sortir fa poc temps i que us pot ser de gran ajuda per a observació de camp, Flora i fauna del Parc Natural del Delta, de Brau edicions, aquest llibre el podreu trobar amb facilitat a la Casa de Fusta, punt d'informació del Parc i Ecomuseu a Deltebre.

Autor: Joan Lafont


Consells per iniciar-se en l’observació d’ocells al delta de l’Ebre | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...